
Ingredienser
- 5 dl sukker
- 1.5 dl vann
- 0.75 dl sirup
- 1 ts kanel
- 1 ts nellik
- 1 ts ingefær
- 250 gram Melange
- 1 ss natron
- 800 gram hvetemel
- GLASUR:
- 4 dl melis
- 1 stk eggehvite
- 1 krm sitronsaft
- Konditorfarger
Slik gjør du
-
Bland sukker, vann, sirup, kanel, nellik og ingefær i en kjele, og varm opp til kokepunktet. Ta kjelen av platen og tilsett Melange delt i terninger. Rør til det blir kaldt.
-
Tilsett melet med natron. Arbeid deigen raskt sammen. La den stå å hvile i et par timer.
-
Kjevle deigen tynt, til små figurer og hjerter (ca. 3 mm). Til større figurer kan deigen være noe tykkere.
-
Legg kakene på bakeplate dekket med bakepapir og stek i stekeovn ved 180 grader i 8-10 minutter, midt i ovnen.
-
Avkjøl kakene på bakeplaten etter steking.
-
Glasur:
-
Bland melis, eggehvite og sitronsaft, og rør glasuren jevn. Farg noe av glasuren i ulike farger.
-
Ha glasuren i små plastposer og press glasuren ned i det ene hjørnet og knyt igjen. Klipp et lite hull i hjørnet like før pepperkakene skal pyntes.
-
TIPS: Lyst på mer julebakst? Her finner du over 80 oppskrifter på klassikere og nye julekaker som gir deg smaken av jul.