Mazariner

Middels
40 min.
Mazariner består tradisjonelt sett av mørdeig fylt med mandelmasse og toppet med hvit glasur, men det finnes i mange ulike variasjoner med ulikt fyll. De lages i små ovale terteformer. En porsjon gir ca. 25 kaker.
Vurder oppskriften

Slik gjør du

  1. Del 100 gram Melange i terninger. Smuldre Melange, hvetemel og bakepulver. Tilsett sukker og sammenvispet egg. Arbeid deigen raskt sammen. Pakk deigen i plast og la den hvile i kjøleskap i ca. 2 timer.

  2. Rør sammen skålde, malte mandler, kremfløte, sukker og egg.

  3. Kjevle deigen tynt og stikk ut runde kaker som passer til linse- eller sandkakeformer.

  4. Trykk deigen ned i formene og fordel fyllet.

  5. Stek kakene i stekeovn ved 200 grader på nederste rille i ca. 15 minutter.

  6. Kakene holder seg ca. en uke i tett boks, men er også fine å fryse.

Antall porsjoner:

  • 100 gram Melange
  • 3 dl hvetemel
  • 0.5 ts bakepulver
  • 0.5 stk egg, pisket
  • 2 ss sukker
  • FYLL:
  • 100 gram skåldede, malte mandler
  • 1.5 dl kremfløte
  • 1 dl sukker
  • 2 stk egg, store

Produkter i oppskriften

Melange 500 gram

Melange

Kommentarer

  • Bruker
    Karoline

    Hva er det hvite på toppen?

    • Mills
      Cecilie,

      Hei Karoline! Det hvite er en helt vanlig melisglasur, laget på melis og eggehvite.
      Lykke til med julebaksten 😊

Lignende oppskrifter