
Mazariner
Mazariner består tradisjonelt sett av mørdeig fylt med mandelmasse og toppet med hvit glasur, men det finnes i mange ulike variasjoner med ulikt fyll. De lages i små ovale terteformer. En porsjon gir ca. 25 kaker.
Vurder oppskriften
Slik gjør du
-
Del 100 gram Melange i terninger. Smuldre Melange, hvetemel og bakepulver. Tilsett sukker og sammenvispet egg. Arbeid deigen raskt sammen. Pakk deigen i plast og la den hvile i kjøleskap i ca. 2 timer.
-
Rør sammen skålde, malte mandler, kremfløte, sukker og egg.
-
Kjevle deigen tynt og stikk ut runde kaker som passer til linse- eller sandkakeformer.
-
Trykk deigen ned i formene og fordel fyllet.
-
Stek kakene i stekeovn ved 200 grader på nederste rille i ca. 15 minutter.
-
Kakene holder seg ca. en uke i tett boks, men er også fine å fryse.
Antall porsjoner:
- 100 gram Melange
- 3 dl hvetemel
- 0.5 ts bakepulver
- 0.5 stk egg, pisket
- 2 ss sukker
- FYLL:
- 100 gram skåldede, malte mandler
- 1.5 dl kremfløte
- 1 dl sukker
- 2 stk egg, store
Produkter i oppskriften

Hva er det hvite på toppen?
Hei Karoline! Det hvite er en helt vanlig melisglasur, laget på melis og eggehvite.
Lykke til med julebaksten 😊