
Meksikansk gryte
Meksikansk gryte er en familiefavoritt som er overraskende enkel å lage fra bunnen av. De milde meksikanske smakene, sammen med ris og kjøttdeig, sørger for en komplett middag som hele familien setter pris på.
Vurder oppskriften
Slik gjør du
-
Kok ris etter anvisning på pakken.
-
Finhakk løk og hvitløk.
-
Ha Flytende Melange i en stekepanne og varm opp på middels varme. Ha løk og hvitløk i stekepannen og la det frese i 2 minutter.
-
Tilsett kjøttdeig og stek til kjøttdeigen er gjennomstekt. Ha kjøttdeigblandingen over i en middels stor kjele.
-
Hakk paprikaen i små terninger og hell av vannet på kidneybønnene. Ha paprika, kidneybønner, hakkede tomater, paprikapulver, karri, kajennepepper, salt og pepper, vann og kjøttbuljong i kjelen med kjøttdeigblandingen. La det småkoke i ca. 10 minutter.
-
Bland den ferdigkokte risen inn i gryteretten og smak til med salt og pepper.
Antall porsjoner:
- 2 dl ris
- 1 stk løk
- 2 fedd hvitløk
- 2 ss Flytende Melange
- 400 gram kjøttdeig
- 400 gram kidneybønner
- 1 stk paprika, rød
- 800 gram hakkede tomater
- 1 ts paprikapulver
- 1 ss karri
- 1 ts kajennepepper
- 1 ts salt
- 1 ts pepper
- 2 dl vann
- 5 dl kjøttbuljong
Produkter i oppskriften

Kommentarer