Melkefri sjokoladekake i langpanne


65 min.

Denne saftige sjokoladekaken er laget helt uten melk, men er full av den gode sjokoladesmaken. Oppskriften gjør det enkelt å lage en smakfull, melkefri sjokoladekake i langpanne som både barn og voksne liker. Perfekt til barnebursdag, skoleavslutning eller familiefest!

Ingredienser

  • KAKE:
  • 5 dl siktet hvetemel
  • 5 dl sukker
  • 1 dl kakaopulver
  • 1.5 ss vaniljesukker
  • 2 ts bakepulver
  • 0.5 ts salt
  • 200 gram Melange uten melk, salt og soya
  • 3 dl rismelk eller havremelk
  • 1 ts hvitvinseddik
  • 3 stk egg
  • GLASUR:
  • 100 gram Melange uten melk, salt og soya
  • 0.5 dl rismelk eller havremelk
  • 4 ss kakaopulver
  • 1 ss vaniljesukker
  • 400 gram melis

Slik gjør du

  • Kaken:

  • Varm opp ovnen til 175 grader.

  • Bland sammen hvetemel, sukker, kakaopulver, vaniljesukker, bakepulver og salt i en bolle.

  • Smelt Melange uten melk, salt og soya i en stor kjele på middels varme under stadig omrøring.

  • Tilsett 200 gram smeltet Melange, rismelk og hvitvinseddik i røren, og bland godt sammen.

  • Tilsett ett og ett egg av gangen, og rør godt mellom hvert egg.

  • Kle en liten langpanne (30×22 centimeter) med bakepapir.

  • Hell røren over i formen og stek i 40 minutter.

  • La kaken avkjøles helt før du har på glasur.

  • Glasur:

  • Smelt Melange uten melk, salt og soya i en stor kjele på middels varme under stadig omrøring.

  • Bland sammen 100 gram smeltet Melange, rismelk, kakaopulver, vaniljesukker og melis, og pisk til du har en flytende og klumpfri glasur.

  • Fordel glasuren over sjokoladekaken.

  • Tips! Noen kakestrøssel kan inneholde melk – les derfor alltid ingredienslisten på produktet.

  • Tips! Vil du ha litt mer voksen smak på glasuren? Bytt ut halvparten av melken (0,25 dl) med den samme mengden sterk kaffe. Da får du en deilig mokkasmak på kaken.