Mørke pepperkaker


40 min.

Til forskjell fra lyse pepperkaker har de mørke gjerne en litt mindre søt smak, men til gjengjeld mer fylde, som følge av en annen krydder- og ingredienssammensetning i deigen. Denne oppskriften gir ca. 60 pepperkaker.

Ingredienser

  • 150 gram Melange
  • 1.5 dl mørk sirup
  • 1.5 dl brunt sukker
  • 1.5 dl sukker
  • 1.5 dl fløte
  • 3 ts kanel
  • 2 ts kardemomme
  • 2 ts nellik
  • 2 ts ingefær
  • 1 ts natron
  • 10 dl siktet hvetemel (ca. mengde)

Slik gjør du

  • Smelt Melange i en kjele. Ha sirup, sukker og fløte i en passende stor bolle.

  • Tilsett den smeltede margarinen og melet med krydder og natron. Arbeid deigen til den blir jevn og glatt.

  • Legg deigen i en bolle, dekk med plastfolie og la den hvile i minst 12 timer i kjøleskapet.

  • Kjevle deigen ut på melet bakebord elle bakepapir. Hvor tykk deigen skal kjevles kommer an på hva den skal brukes til. Til hjerter, snipper eller stjerner er 3 mm passe. Til større hjerter og kakemenn må deigen kjevles noe tykkere.

  • Legg kakene på stekeplate dekket med bakepapir.

  • Stek dem i stekeovn ved 180 grader i 6-8 minutter, midt i ovnen. Avkjøl kakene på bakeplaten etter steking.