
Panna cotta med klementin og pepperkakekrunsj
Panna cotta er en nydelig italiensk vaniljepudding, som er overraskende lett å lage. I denne oppskriften har vi laget en liten julevri på den klassiske varianten, med frisk klementin og sprø pepperkakebunn. En perfekt dessert etter jule- eller nyttårsmidddagen!
Vurder oppskriften
Slik gjør du
-
Knus pepperkakene til smuler og bland inn Flytende Melange.
-
Fordel pepperkakebunnen i 4 serveringsglass og trykk dem ned i bunnen av glasset.
-
Legg gelatinplatene i bløt i kaldt vann i 5 minutter.
-
Kok opp fløte, sukker, vaniljesukker og saften fra klementinene i en kjele. Ta kjelen av varmen.
-
Klem ut vannet av gelatinplatene og ha dem over i fløteblandingen.
-
Rør ut gelatinplatene til du har en jevn blanding.
-
Hell fløteblandingen over pepperkakebunnen i glassene og sett dem kaldt i 2 til 3 timer.
-
Pynt gjerne med ekstra pepperkaker eller frisk klementin ved servering.
Antall porsjoner:
- 100 gram pepperkaker
- 2 ss Flytende Melange med smør- og rapsolje
- 4 stk gelatinplater
- 7 dl kremfløte
- 1 dl sukker
- 1 ss vaniljesukker
- 2 stk klementiner, saften
Produkter i oppskriften

Kommentarer