Pannekake i langpanne


40 min.

Når du ikke har tid til å stå og flippe pannekaker til gjestene eller til familien er pannekake i langpanne den perfekte løsningen. Røra helles rett i langpannen og så gjør ovnen resten. Server med det du måtte ønske av salt eller søtt tilbehør! Stekt bacon og blåbær er jo en absolutt klassiker. Det smaker også nydelig med bringebærsyltetøy og blåbær som er det svenskene kaller «Drottningsylt».

Ingredienser

  • 1 ss Flytende Melange, til smøring av form
  • 6 stk egg
  • 6 dl melk
  • 1 dl vann
  • 50 gram Flytende Melange
  • 5 dl siktet hvetemel
  • 1 ts bakepulver
  • 0.5 ts salt

Slik gjør du

  • Forvarm ovnen til 220 grader over- og undervarme.

  • Smør en stor langpanne, ca. 30×40 cm, med litt Flytende Melange og dekk til med bakepapir. Dette gjør at papiret fester seg og holder seg på plass når du heller over pannekakerøren.

  • Visp egg, melk, vann og Flytende Melange sammen i en stor bolle.

  • Bland sammen hvetemel, bakepulver og salt. Bruk en visp til å røre de tørre ingrediensene inn i eggeblandingen. Rør godt, slik at du har en jevn og klumpfri røre.

  • Hell røren i den bakepapirkledde langpannen og sett på rist midt i ovnen. Stek i ca. 30 minutter til pannekaken er gyllen og luftig.

  • Serveres med en gang med ønsket topping.