Pannekaker uten egg


30 min.

Har du glemt å kjøpe inn egg til pannekakene eller er noen i familien eller venneflokken allergiske mot egg? Du kan fremdeles lage pannekaker! Litt bakepulver vil ha samme effekt som egg i luftige pannekaker.

Ingredienser

  • 7,5 dl melk
  • 3 ss Flytende Melange
  • 5 dl hvetemel
  • 1 ts salt
  • 1 ts bakepulver
  • 1 ss Flytende Melange, til steking

Slik gjør du

  • Bland melk og Flytende Melange Original sammen i en stor bolle.

  • Bland sammen de tørre ingrediensene og spe inn i melkeblandingen mens du pisker til du har en jevn og klumpfri røre.

  • La pannekakerøren stå og svelle i romtemperatur i 15 minutter.

  • Tips! Egg er et bindemiddel og pannekaker uten egg er litt skjøre i forhold til vanlige pannekaker som inneholder egg. Vi anbefaler derfor at du bruker en non-stick stekepanne og er ekstra forsiktig når du snur pannekakene.

  • Ha Flytende Melange i en non-stick stekepanne på middels høy varme.

  • Ha et tynt lag røre i pannen, ca. 1 dl per pannekake. Stek til pannekaken 1-2 minutter, til den har stivnet på overflaten og er gyllen på undersiden.

  • Vend pannekaken forsiktig med en stekespade og stek videre i ca. 1 minutt.

  • Server med bringebærsyltetøy og ferske bringebær, eller toppet med dine favoritter.