Poke cake i langpanne med karamellsaus


75 min.

Garantert saftig langpannekake får du med poke cake, eller prikkekake som det heter på norsk. Alt du behøver å gjøre er å stikke mange hull i kaken og fylle den opp med deilig karamellsaus. Prikken over i-en er fyldig ostekremglasur og salte peanøtter.

Ingredienser

  • KAKE:
  • 6 dl siktet hvetemel
  • 6 dl sukker
  • 2 dl kakaopulver
  • 2 ss vaniljesukker
  • 2 ts bakepulver
  • 2 ts natron
  • 2 ts salt
  • 2 dl Flytende Melange med smør- og rapsolje
  • 5 dl kefir
  • 4 stk egg
  • KARAMELLSAUS:
  • 2 dl sukker
  • 0.5 dl Flytende Melange med smør- og rapsolje
  • 1 dl kremfløte
  • 2 klyper salt
  • OSTEKREMGLASUR:
  • 350 gram kremost
  • 150 gram Melange
  • 2 dl melis
  • 1.5 ts vaniljesukker
  • TOPPING:
  • 60 gram salte peanøtter

Slik gjør du

  • Sjokoladekake:

  • Sett ovnen på 175 grader.

  • Begynn med røren til kaken og bland sammen mel, sukker, kakaopulver, vaniljesukker, bakepulver, natron og salt i en bolle.

  • Tilsett flytende Melange og kefir, og rør sammen til det har blandet seg med de tørre ingrediensene og du har en klumpfri røre.

  • Tilsett ett og ett egg av gangen, og rør godt mellom hvert egg.

  • Kle en langpanne (ca. 25 x 35 cm) med bakepapir eller smør den inn med flytende Melange.

  • Hell kakerøren over i formen og stek midt i ovnen i 40 minutter.

  • Karamellsaus:

  • Når kaken står i ovnen er det fint å begynne på karamellsausen. Start med å helle sukker i en panne på middels varme.

  • La den stå i fred til sukkeret begynner å smelte. Rør forsiktig underveis til alt sukkeret er smeltet og ha deretter i Flytende Melange.

  • Ta pannen av platen og fortsett å røre. Ha så i fløte litt og litt til du får en jevn saus. Tilsett så et par klyper salt. Avkjøl sausen til den får en tykkere konsistens.

  • Ta kaken ut av ovnen og bruk en tykk pinne til å lage hull over hele kaken mens den ennå er varm.

  • Hell karamellsausen over hele kaken og la hullene fylles opp. Spar litt til pynt. La kaken avkjøles helt.

  • Ostekremglasur:

  • Rør sammen romtemperert kremost, romtemperert Melange, siktet melis og vaniljesukker til du har en jevn og klumpfri glasur.

  • Fordel ostekremglasur i et jevnt lag på den avkjølte kaken. Ha over litt mer karamellsaus og dryss over hakkede salte peanøtter.