Pølsegrateng med rotgrønnsaker


60 min.

Pølsegrateng er familiefavoritten det er vanskelig å gå lei av. Her har vi fylt pølsegratengen med makaroni, røkte kjøttpølser og høstens rotgrønnsaker, noe som gjør den ekstra smakfull. Vil du sette en ekstra spiss på pølsegratengen kan du bruke oster med mye smak, som parmesan eller vellagret ost.

Ingredienser

  • GRATENG:
  • 5 dl makaroni
  • 500 gram røkt kjøttpølse
  • 2 ss Flytende Melange
  • 3 stk gulrøtter
  • 1 stk kålrot, liten
  • 2 stk pastinakker
  • HVIT SAUS:
  • 2 ss Flytende Melange
  • 2 ss hvetemel
  • 4 dl melk
  • 0.5 ts salt
  • 0.25 ts pepper
  • TOPPING:
  • 2 dl revet ost

Slik gjør du

  • Grateng:

  • Kok makaroni etter anvisning på pakken.

  • Fjern skinnet på kjøttpølsen og del den i skiver.

  • Varm opp en stekepanne med Flytende Melange på middels sterk varme. Ha i pølseskivene og stek de gylne. Sett pannen til side.

  • Finhakk gulrøtter, kålrot og pastinakk.

  • Hvit saus:

  • Varm opp en kjele med Flytende Melange på middels sterk varme.

  • Ha i hvetemelet og visp melet inn i margarinen. Tilsett melk, litt og litt av gangen mens du visper hele tiden, til du har en fyldig hvit saus.

  • Smak til med salt og pepper.

  • Steking:

  • Varm opp ovnen til 180 grader.

  • Fordel makaroni, pølser og grønnsaker i en ildfast form. Hell over sausen og dryss over revet ost.

  • Stek pølsegratengen på midterste rille i 40 minutter.