Red velvet cookies med hvit sjokoladetopping


90 min.

Red velvet cookies minner ikke bare om nisseluer i rødt og hvitt, de er også fyldige smaksbomber som gir ekte julestemning til deg som er glad i sjokolade. Oppskriften gir cirka 16 cookies.

Ingredienser

  • RED VELVET COOKIES:
  • 250 gram Melange
  • 150 gram sukker
  • 1 stk egg
  • Rød konditorfarge
  • 1 ts vaniljesukker
  • 350 gram siktet hvetemel
  • 3 ss kakao
  • HVIT SJOKOLADETOPPING:
  • 2 dl sukker
  • 0.5 dl vann
  • 3 stk eggeplommer
  • 200 gram hvit kokesjokolade
  • 20 gram Delfia
  • 100 gram Melange

Slik gjør du

  • Red velvet cookies:

  • Varm opp stekeovnen til 180 grader.

  • Pisk Melange og sukker på høy hastighet i cirka 2 minutter til det har fått en kremet konsistens.

  • Tilsett egg, rød konditorfarge, vaniljesukker, hvetemel og kakao, og kjør på lav hastighet til alt er godt blandet. Hvor mye konditorfarge som behøves avhenger av hvilken type du bruker. Bland inn konditorfarge til røren er dyprød.

  • Kle en stekeplate med bakepapir.

  • Form deigen til små kuler på 3-4 centimeter i diameter, og fordel dem utover den bakepapirkledde stekeplaten. Cookiesene flyter litt utover under steking, så pass på å ha noe avstand mellom kakene.

  • Press tommelen ned i hver cookie, slik at du får en fordypning til sjokoladefyllet.

  • Stek på midterste rille i 10-12 minutter.

  • Cookiesene vil være myke når de kommer ut av ovnen. Bruk en teskje og press den ned i hver fordypning slik at den blir enda litt dypere.

  • Avkjøl cookiesene på rist.

  • Hvit sjokoladetopping:

  • Varm opp sukker og vann i en kjele på middels høy varme. La det koke i cirka 5 minutter til du har en sukkerlake som er litt seig. Ta bort fra varmen.

  • Bruk kjøkkenmaskin med visp og pisk sammen eggeplommene. Tilsett sukkerlaken i en tynn stråle mens kjøkkenmaskinen går. Visp til en lys og luftig eggedosis, det tar cirka 5 minutter.

  • Smelt den hvite kokesjokoladen og Delfia over et vannbad.

  • Ha Melange i en kjøkkenmaskin og kjør på høy hastighet med en ballongvisp til margarinen er myk, cirka 2 minutter.

  • Reduser til lav hastighet og tilsett eggeblandingen og den smeltede kokesjokoladen.

  • Sett sjokoladekremen kaldt i cirka 30 minutter, til den har blitt så tykk at du kan forme fine topper av den.

  • Bruk en sprøytepose, klipp et lite hull i enden og sprøyt topper i midten av hver kjeks.

  • Sett red velvet cookiesene i kjøleskapet i cirka 15 minutter, til sjokoladetoppene har stivnet.

  • Oppbevar cookiesene i en tett boks i kjøleskap.