Rosettbakkels

Middels
60 min.
Rosettbakkels lages ved å dyppe et rosettbakkelsjern i varmt matfett. Utseendet til denne kaken er meget spesielt. Den har et litt gammeldags slør over seg, men er nok en av de flotteste julekakene nettopp på grunn av dette. Når teknikken er på plass og man behersker smultkoking på en trygg måte, så skal det være ganske enkle kaker å lage. Rosettbakkels smaker best ferske, men kan også lagres over lengre tid i en boks eller i fryseren. Denne oppskriften gir ca. 30 kaker.
Vurder oppskriften

Slik gjør du

 1. Lag en jevn røre av mel, melk, egg og sukker. La den svelle i ca. 1 time.

 2. Smelt Flott matfett i en ikke for stor gryte eller kjele. Det er viktig at det er god høyde på fettet i gryten. Bruk termometer for å kontrollere temperaturen, og varm matfettet til ca. 180 grader. Varm rosettbakkelsjernet i fettet under oppvarmingen. Når fettet er varmt nok, ta opp jernet og la fettet dryppe godt av.

 3. Stryk det mot fettsugende papir før det dyppes i røren så dypt at toppen er synlig. Senk jernet ned i det varme fettet og friter til bakkelsen er gyllen. Ta jernet opp og rist forsiktig av fettet og ta kaken forsiktig av. Legg den på fettsugende papir. Hvis bakkelsen faller av jernet før den er ferdig stekt, la den steke uten jern til den er ferdig.

Antall porsjoner:

Produkter i oppskriften

Flott matfett

Kommentarer

 • Bruker
  Randi

  Jeg blander alltid i litt potetmel i røra. Da blir kakene helt sprøe

  • Mills
   Cecilie,

   Takk for tipset, Randi 👍

 • Bruker
  Gunhild Midtlien

  Mine blir myke etter kort tid,irriterende,hva gjør eg feil?

  • Bruker
   Rigmor Judith Frøysa Holme

   Avkjøl på papir som trekker til seg fett, legg i metallboks etter noen timer. Kan godt fryses! Kanskje temperaturforskjell kan ha gjort at de blir myke? De bør stå kaldt. Ellers må det være passe tynn røre, prøv deg fram! God bakst!

   • Mills
    Cecilie,

    Beklager sen tilbakemelding på spørsmålet ditt, Gunhild! Rigmor kommer med mange gode tips her. Pass også på at kakene er fullstendig avkjølt før de legges i kakeboksen. Restvarme kan skape kondens og det vil gjøre kakene myke. Lykke til med baksten 😊

   • Bruker
    Randi Kokslien

    Bruk vann i stedet for melk og litt potetmel

Lignende oppskrifter