
Ingredienser
- BUNN:
- 500 gram finmalte mandler
- 500 gram melis
- 3 ss kefir
- SJOKOLADEKREM:
- 150 gram kokesjokolade
- 3 dl kremfløte
- SJOKOLADEGLASUR:
- 100 gram kokesjokolade
- 4 ss Delfia
Slik gjør du
-
Bunn:
-
Sett ovnen på 210 grader.
-
Bland sammen melis og malte mandler.
-
Tilsett kefir og kna til du får en fin kransekakedeig.
-
Kjevle ut kransekakemassen til den er 1 centimeter tykk, og stikk ut små sirkler med en utstikker eller en liten kopp.
-
Legg skivene på et bakepapir og stek på midterste rille i 7 minutter. Avkjøl på en rist.
-
Sjokoladekrem:
-
Smelt kokesjokolade i en liten skål over et vannbad. Avkjøl noe.
-
Pisk kremen stiv og ha i den smeltede sjokoladen.
-
Ha sjokoladekremen over i en sprøytepose med rundt hull og sprøyt på topper av sjokoladekrem på bunnene. Sett kaldt i 30 minutter.
-
Sjokoladeglasur:
-
Smelt kokesjokolade og Delfia i en liten skål over vannbad. La det avkjøles til cirka 30 grader.
-
Dypp kakene med sjokoladekremen ned i sjokoladeglasuren og sett kakene kaldt for at sjokoladen skal stivne.