Sitronkjeks


35 min.

Sitronkjeks er småkaker som rulles i sukker og revet sitronskall før steking, og som dermed får en mild smak av sitron. De finnes i mange variasjoner, både med melis, valmuefrø og hvit sjokolade. Konsistensen skal gjerne være sprø i kantene, og litt myk og seig i midten. Denne oppskriften gir ca. 60 kaker.

Ingredienser

  • KJEKS:
  • 200 gram Melange
  • 2 stk egg
  • 100 gram sukker
  • 300 gram siktet hvetemel
  • 2 ts bakepulver
  • 1 stk sitron, revet skallet av
  • MARENGS:
  • 2 stk eggehviter
  • 1 ts sitronsaft
  • 2 ts vaniljesukker
  • 4 ss sukker

Slik gjør du

  • Kjeks:

  • Smelt Melange i en kjele og avkjøl.

  • Visp egg og sukker sammen til eggedosis.

  • Tilsett den smeltede Melangen, hvetemel blandet med bakepulver, og sitronskall til eggedosisen.

  • Arbeid deigen raskt sammen. La den ligge i kjøleskap i et par timer.

  • Kjevle deigen tynt ut til 3-4 mm tykkelse. Stikk ut runde kjeks med et lite glass. Legg kjeksene på en bakeplate dekket med bakepapir.

  • Marengs:

  • Visp eggehvitene stive med sitronsaften. Tilsett sukkeret med vaniljesukker litt av gangen under visping. Ha marengsen i en sprøytepose og sprøyt den i en ring eller i et kryss på kjeksene.

  • Stek kakene i stekeovn ved 180 grader i 8-10 minutter, midt i ovnen. Avkjøl kakene på rist etter steking.