Sjokoladekake i langpanne med daim


60 min.

Sjokoladekake i langpanne er kanskje den kaken som bakes oftest til barnebursdager, avslutninger og dugnader. Her har vi på en enkel måte laget en knasende god versjon av sjokoladekaken ved å fylle og toppe den med daimsjokolade. Ved å bruke ferdig kakemiks, er det raskt og enkelt å røre sammen kaken.

Ingredienser

  • SJOKOLADEKAKE:
  • 3.5 dl vann
  • 2 dl Flytende Melange
  • 1 pose Toro Sjokoladekake Langpanne
  • 150 gram Daim-sjokolade
  • 2 ss Flytende Melange (til pensling)
  • SJOKOLADEGLASUR:
  • 1 pose Toro Sjokoladeglasur Langpanne
  • 100 gram Melange
  • 6 ss melk
  • PYNT:
  • 150 gram Daim-sjokolade
  • 200 gram Daim-kuler

Slik gjør du

  • Sjokoladekake:

  • Varm opp stekeovnen til 180 grader.

  • Ha vann og Flytende Melange i en bolle. Bland inn Toro Sjokoladekake Langpanne og rør til en jevn røre.

  • Finhakk daimsjokoladen og bland den inn i røren.

  • Pensle en langpanne (ca. 25×35 cm) med Flytende Melange, og fordel røren i formen.

  • Stek kaken på nederste rille i 20 minutter til kaken er gjennomstekt.

  • Avkjøl kaken i formen.

  • Sjokoladeglasur:

  • Pisk sammen sjokoladeglasurblandingen, romtemperert Melange og melk.

  • Bre sjokoladeglasuren over kaken.

  • Pynt:

  • Grovhakk daimplatene.

  • Fordel daimbitene utover kaken og dryss over daimkulene.