Sjokoladekjeks

Enkelt
20 min.
Store, myke amerikanske sjokoladekjeks er utrolig lett å lage og smaker kjempegodt. Denne oppskriften kan fint fryses, slik at du kan servere nystekte sjokoladekjeks når uventet besøk plutselig står på døren. 1 porsjon gir ca 20 sjokoladekjeks.
Vurder oppskriften

Slik gjør du

  1. Bland sukker, brunt sukker og Melange til kremet konistens.

  2. Tilsett eggene og vaniljeessensen.

  3. Bland inn det tørre (mel, salt og bakepulver) og til slutt sjokoladen.

  4. Ta ca 1 ss av røren på et stekebrett med bakepapir.

  5. Stek sjokoladekjeksene på 200 grader i ca 10 minutter.

  6. Avkjøl kjeksene på brettet i ca fem minutter før de legges på rist.

    Tips! Rull en pølse av deigen, pakk inn i plastfolie og legg i fryseren. Skjær i skiver og stek opp når du har behov for litt ekstra godt til kaffen, eller uventede gjester står på døren 🙂

Antall porsjoner:

  • 5 dl mel
  • 1 ts bakepulver
  • 1 ts salt
  • 150 g Melange
  • 2 dl hvitt sukker
  • 2 dl brunt sukker
  • 2 stk egg
  • 1 ts vaniljeessens
  • Masse sjokoladebiter

Produkter i oppskriften

Bilde av Melange folie

Melange

Comments

  • Bjørg Bye

    Litt mindre mel, de fløt på ingen møte utover, brett 2 og 3 måtte jeg klappe ned med skje- og litt mindre sukker da de ble veeeeldig søte, ellers helt ok

Lignende oppskrifter

Kakedeig i iskjeks

Enkelt
10 min.

Fargerike cookie fries

Enkelt
45 min.

Donuts med glasur

Middels
120 min.