Skolebrød

Enkelt
160 min.
Skolebrød, eller skoleboller som de også heter, er en klassisk gjærbakst det er helt umulig å motstå. Luftige og saftige boller, fylt med fyldig vaniljekrem og toppet med søt glasur og kokos. Dette er favoritten hele familien gleder seg til å sette tenna i. Oppskriften gir 16 skolebrød.
Vurder oppskriften

Slik gjør du

Skoleboller:

  1. Ha hvetemel, melk, sukker, salt, vaniljesukker, gjær og egg i en bolle og elt med kjøkkenmaskin i 10 minutter.

  2. Tilsett kald Melange i terninger og elt i 10 minutter til.

  3. Dekk bollen med plast og la deigen heve på kjøkkenbenken i 1 time.

Utbaking:

  1. Del deigen i 16 like store emner. Trill ut emnene til boller og legg dem på et bakepapir. Lag en grop i midten av bollene ved å trykke ned med fingertuppene. Gropen bør være så stor at ytterkantene på bollen er cirka 1 centimeter tykk.

  2. Dekk til bollene med et rent kjøkkenhåndkle og etterhev i 30 minutter.

  3. Varm opp ovnen til 175 grader.

Topping:

  1. Fyll 1 toppet spiseskje vaniljekrem i bollene. Pensle bollene med egg og stek i 20 minutter.

  2. Avkjøl bollene på en rist.

  3. Lag melisglasur ved å blande sammen melis og vann. Glasuren skal være tykk og ikke rennende.

  4. Fordel glasur over bollene og dryss over kokosmasse før glasuren stivner.

Antall porsjoner:

  • SKOLEBRØD:
  • 1 kg siktet hvetemel
  • 5 dl melk, romtemperert
  • 150 gram sukker
  • 1 ts salt
  • 1 ts vaniljesukker
  • 1 pose tørrgjør (12 gram)
  • 1 stk egg (i deigen)
  • 150 gram Melange
  • TOPPING:
  • 1 pk vaniljekrem
  • 1 stk egg (til pensling)
  • 3 dl melis
  • 2 ss kaldt vann
  • 100 gram kokosmasse

Produkter i oppskriften

Bilde av Melange folie

Melange

Comments

Lignende oppskrifter

Kanelsnurrer

Enkelt
90 min.

Vaniljesnurrer med bringebær

Enkelt
120 min.

Østmarkas beste kanelboller

Middels
40 min.