Sommerkoteletter med grønnsakspakke

Enkelt
25 min.
Sommerkoteletter er rask og enkel grillmat. Med fargerike grønnsakspakker som tilbehør kan du tilberede hele måltidet på grillen og sparer både tid og oppvask. Lag grønnsakene i porsjonspakker så kan du tilpasse innholdet til hver enkelt person om det er noen som for eksempel ikke liker eller tåler noen av grønnsakene. Sommerkotelettene og grønnsakspakken trenger omtrent like lang tid på grillen, derfor kan det være lurt å klargjøre alt før du går i gang med grillingen.
Vurder oppskriften

Slik gjør du

Grønnsakspakker:

 1. Del hver løk i 6 båter og del blomkål i små buketter.

 2. Sett maiskolbene på høykant og før en kniv nedover langs «stilken» på maiskolben for å skjære løs maiskornene.

 3. Strimle paprikaene i tykke strimler og del sukkerertene i 2 på midten.

 4. Kutt fire ark med aluminiumsfolie til grønnsakspakkene du skal lage. Pensle hvert ark med et tynt lag flytende Melange med smør.

 5. Fordel de oppkuttede grønnsakene på aluminiumsfolien og legg litt fersk timian i hver pakke.

 6. Dryss over ekstra flytende Melange og krydre med salt og pepper.

 7. Pakk aluminiumsfolien rundt grønnsakene og pass på at sømmen ligger opp.

 8. Tips! Vil du unngå at det blir for mye væske fra grønnsakene inne i pakken kan det være smart å ikke lukke pakken helt når den legges på grillen, slik at noe av væsken fordamper underveis.

 9. Legg grønnsakspakkene på grillen, eller på 220 grader i ovnen, til grønnsakene er møre. Det tar rundt 10-15 minutter.

Sommerkoteletter:

 1. Snitt svorkanten på kotelettene på tvers for å unngå at de krøller seg på grillen. Pensle hver side med flytende Melange. Dette sørger for at kotelettene får ekstra god smak og gjør det enklere å få en fin og gyllen stekeskorpe.

 2. Grill sommerkotelettene 2 til 3 minutter på hver side på direkte varme til de har fått en fin stekeskorpe på begge side.

 3. Flytt kotelettene til en sone med indirekte varme og grill videre til de er gjennomstekte, i 3 til 4 minutter til på hver side.

 4. La sommerkotelettene hvile i 10 minutter før servering slik at kjøttsaften setter seg i kjøttet. Dette gir mer saftige koteletter.

Antall porsjoner:

Kommentarer

Lignende oppskrifter