Tebrød


45 min.

Disse klassiske, norske kavringkakene er nært beslektet med italienske biscotti. De er sprø i konsistensen og vanlige smakstilsetninger er blant annet sitron, mandel, ingefær, kanel og vanilje. Mange foretrekker å dyppe kakene i kaffe eller te, og baker de gjerne til ulike anledninger gjennom hele året. Oppskriften gir ca. 60 kaker.

Ingredienser

  • 125 gram Melange
  • 4 stk egg
  • 125 gram sukker
  • 450 gram siktet hvetemel
  • 1.5 ts bakepulver
  • 1 ts kardemomme
  • 1 ts kanel
  • 50 gram mandler, finhakket
  • 2 ss perlesukker

Slik gjør du

  • Varm opp stekeovnen til 180 grader.

  • Smelt Melange i en kjele.

  • Pisk egg og sukker godt. Tilsett den smeltede Melange. Tilsett melet med bakepulver og krydder.

  • Arbeid deigen raskt sammen. Del deigen i to og trill to pølser som er like lange som en stekeplate.

  • Dekk stekeplaten med bakepapir og legg på deigpølsene. Klapp dem litt flate. Dryss med mandler og perlesukker, som trykkes lett ned i deigen.

  • Stek på midterste rille i cirka 15 minutter.

  • Skjær lengdene i biter, cirka 2 centimeter, litt på skrå mens de enda er varme og ligger på stekeplaten.

  • Tørk tebrødene litt i ovnen med døren på gløtt. Jo, mindre mel man bruker, jo bedre og sprøere blir tebrødene.

  • Tips! Melange kan her byttes ut med Flott matfett. Bruk gjerne Flott matfett som det har vært stekt smultringer i, det gir ekstra smak.