
Tyske skiver
Slik gjør du
-
Smuldre 250 gram Melange med melet i en bakebolle. La gjerne Melangen stå litt i romtemperatur før smuldringen, da blir den mykerere og er enklere å jobbe med.
-
Bland inn sukkeret og eggeplommene. Opplever du at det blir vanskelig å samle deigen kan du røre inn en eggeplomme ekstra.
-
Bland inn hakkede mandler og bakepulver.
-
Ta den samlede deigen ut av bollen og rull til ruller som er cirka 4 centimeter i diameter. Legg rullene til avkjøling, gjerne over natten.
-
Etter avkjøling skjæres rullene i skiver som er cirka 0,5 centimeter tykke. Bruk en skarp kniv til å dele med. Legg skivene på en stekeplate og stek dem på 170°C i 12-15 min. Steketiden avhenger av tykkelsen på skivene.
-
Tips! Stek gjerne en prøvekake for å tilpasse tykkelsen på deigen og steketiden.
-
TIPS: Lyst på mer julebakst? Her finner du over 80 oppskrifter på klassikere og nye julekaker som gir deg smaken av jul.
Antall porsjoner:
- 250 gram Melange
- 6.5 dl siktet hvetemel
- 1.5 dl sukker
- 3 stk eggeplommer
- 75 gram mandler, hakkede
- 2 ts bakepulver
Produkter i oppskriften

Kommentarer