Vafler uten egg


30 min.

Vafler uten egg blir både knasende sprø og nydelige på smak. Her har vi på en enkel måte erstattet egg med kaldt vann. Server vaflene med rømme, syltetøy, bær eller brunost. Oppskriften gir 8 store plater.

Ingredienser

  • 1.5 dl Flytende Melange
  • 2.5 dl melk
  • 2.5 dl kaldt vann
  • 1 dl sukker
  • 2 ts bakepulver
  • 1 ts vaniljesukker
  • 275 gram siktet hvetemel
  • Til steking: Flytende Melange

Slik gjør du

  • Bland sammen Flytende Melange, melk og kaldt vann i en bolle.

  • Pisk inn sukker, bakepulver, vaniljesukker og hvetemel.

  • Varm opp vaffeljernet mens du lar røren svelle i 15 minutter. Pensle vaffeljernet godt med Flytende Melange før steking.

  • Stek vaflene i vaffeljernet på middels varme, og pensle vaffeljernet godt med Flytende Melange mellom hver vaffel.

  • Tips! Vil du beholde sprøheten i vaflene, la dem hvile på en rist. Vil du ha myke vafler, kan du stable vaflene i et tårn og legge et kjøkkenhåndkle over.