Rask viltgryte med sopp

Enkelt
60 min.
Når været snur og høsten tar over, så passer det med en deilig og varmende viltgryte full av smak. Denne enkle varianten er laget med reinsdyr, men du kan selvfølgelig bytte det ut med det viltkjøttet du ønsker.
Vurder oppskriften

Slik gjør du

  1. Skjær kjøttet i terninger, rundt 3×3 cm, og krydre med salt og pepper.

  2. Tips! I denne varianten er det brukt flatbiff av reinsdyr – på denne måten får du en viltgryte som er enkel og rask å lage fordi kjøttet er ferdig fortere. Renskåret lårkjøtt er også et godt alternativ.

  3. Finhakk sjalottløk, skjær purre i skiver, og skjær sopp, sellerirot, gulrøtter og persillerot i små terninger.

  4. Varm opp 2 ss Flytende Melange med smør- og rapsolje i en middels varm stekepanne eller gryte. Stek kjøttet og grønnsakene i pannen til kjøttet er brunet på alle sider.

  5. Fyll på med varmt vann eller kjøttbuljong til det dekker kjøttet og grønnsakene. Dette avhenger av hva slags stekepanne eller gryte du bruker, men vil være rundt 2-4 dl. Tilsett laurbærblad og timian, og la det koke i cirka 10 minutter.

  6. Tilsett 2,5 dl kremfløte, og babyspinat, og gi sausen et oppkok.

  7. Jevn viltgryten med en 1 ss maisenna utrørt i 3 ss kaldt vann.

  8. Pynt gryten med frisk timian. Server gjerne med potetmos og tyttebærsyltetøy.

  9. Tips! Vil du gjøre viltgryten ekstra staselig kan du også pynte den med stekt sopp og rød delikatesseløk.

Antall porsjoner:

  • 1 kg viltkjøtt (reinsdyr, elg eller hjort)
  • 1 ts salt
  • 1 ts pepper
  • 2 ss Flytende Melange med smør- og rapsolje
  • 1 stk sjalottløk
  • 100 gram sopp (kantareller, sjampinjonger o.l.)
  • 1 stk purre
  • 125 gram sellerirot
  • 125 gram gulrøtter
  • 150 gram persillerot
  • 4 dl kjøttbuljong eller varmt vann
  • 2 stk laurbærblad
  • 1 ss frisk timian
  • 2.5 dl kremfløte
  • 50 gram babyspinat
  • 1 ss Maizena
  • 3 ss kaldt vann
  • Potetmos (til servering)
  • Tyttebærsyltetøy (til servering)

Kommentarer

Lignende oppskrifter

Kremet kyllinggryte med soltørkede tomater og spinat

Enkelt
25 min.

Klassisk biffgryte á la Bourguignon

Enkelt
140 min.