Wrap med ribbe


30 min.

Har du rester fra juleribba til overs? De kan du bruke til å lage ribbewraps som passer utmerket til julelunsjen, på koldtbordet, eller som en forrett til et lettere måltid. Bruk det du har av rotgrønnsaker og server gjerne med en purremajones til. Oppskrift og fremgangsmåte finner du nedenfor.

Ingredienser

  • Rotgrønnsaker, som f.eks:
  • Poteter
  • Gulrøtter
  • Kålrot
  • Persillerot
  • Flytende Melange
  • Ribbe
  • Tacolefser
  • Hjemmelaget purremajones, eller annen dressing

Slik gjør du

  • Sett ovnen på 200 grader.

  • Kutt de grønnsakene du har tilgjengelig, som for eksempel poteter, gulrøtter, kålrot, purreløk eller persillerot, i små terninger. Smør en ildfast form med Flytende Melange, og fordel grønnsakene utover formen. Stek grønnsakene i 20 – 25 minutter midt i ovnen.

  • Lag purremajones, oppskrift finner du her.

  • Kutt ribbe i små biter. Ha Flytende Melange i en stekepanne. Varm opp stekepannen til Melangen er nøttebrun. Legg i ribbebitene og stek de raskt på begge sider.

  • Varm opp tacolefser i stekepanne eller i stekeovnen. Du kan også bruke potetlefser eller lomper om du ønsker det.

  • Smør purremajonesen på lefsene. Legg deretter på ribbe og grønnsaker.