Amerikanske mayonnaise biscuits


35 min.

Det høres kanskje ut som søte kjeks, men amerikanske biscuits minner egentlig mest om engelske scones og er tradisjonell mat i Sørstatene. Det er luftige og saftige bakverk som passer både som tilbehør til middagen eller som et rundstykke med pålegg på. I mayonnaise biscuits erstatter majones egg og olje i oppskriften, som gir et ekstra saftig resultat og en enklere fremgangsmetode. Oppskriften gir cirka 8 biscuits.

Ingredienser

  • 5 dl siktet hvetemel
  • 2 ts bakepulver
  • 0.5 ts salt
  • 1 dl Mills Ekte Majones
  • 2 dl kefir

Slik gjør du

  • Varm opp ovnen til 200 grader.

    Bland sammen hvetemel, bakepulver og salt i en bolle. Bland inn majones og kefir og rør rundt med en tresleiv til ingrediensene kommer sammen som en deig.

    Kjevle ut deigen på kjøkkenbenken til den er cirka 2 cm tykk. Bruk en kopp eller en kakeutstikker til å forme runde biscuits. Legg biscuitsene på et bakepapir. Kjevle ut deigen som er igjen rundt og stikk ut flere sirkler til du ikke har deig igjen.

    Stek biscuitsene på midterste rille i ovnen i 25 minutter.