Avokadofries med chilimajones


25 min.

Avokadoen har neppe smakt bedre enn som avokadofries. Her får du avokado med en knasende sprø skorpe og en kremet kjerne, med en fyldig og nøtteaktig smak. Bakte avokadofries passer både som tilbehør til middagen, eller som snacks når du har lyst på noe skikkelig godt.

Ingredienser

  • CHILIMAJONES:
  • 0.5 pk Mills Ekte Majones
  • 2 ts chilipulver
  • 0.5 ts malt korianderfrø
  • AVOKADOFRIES:
  • 1 stk avokado
  • 0.5 stk lime
  • 1 stk egg
  • 1 dl panko paneringsmel (kan erstattes med griljermel)
  • 4 ss Flytende Melange

Slik gjør du

  • Chilimajones

  • Lag chilimajones først ved å blande sammen majones, chilipulver og korianderfrø i en liten skål.

  • La skålen stå i kjøleskapet frem til servering.

  • Tips! Har du lyst på en litt raskere og enklere variant? Prøv Mills Chilimajones – en smaksmajones med chili.

  • Avokadofries:

  • Varm opp ovnen til 200 grader.

  • Del avokadoen i to, fjern steinen og skallet og del avokadoen i skiver.

  • Press limesaften over avokadoskivene.

  • Pisk egg i en skål og ha pankomel i en annen skål.

  • Dypp avokadoskivene først i egg, deretter i pankomel og legg de på en bakepapirkledd langpanne.

  • Dryss Flytende Melange over avokadoene.

  • Bak i ovnen i 15 minutter eller til paneringen er gyllen.

  • Nyt avokadofriesene sammen med den smakfulle chilimajonesen.