Himmelske cloud eggs


20 min.

Cloud eggs er trendfrokosten med en solgul eggeplomme omgitt av luftige skyer. Selv om dette virker som en ny og kreativ frokost, har cloud eggs faktisk blitt laget helt siden 1600-tallet, da bedre kjent som franske Oeufs à la Neige, eller egg i snø. Fremgangsmetoden har endret seg siden da, men prinsippet er fremdeles det samme: luftige eggehviter med bløt eggeplomme som gir deg en smakfull og litt morsommere start på dagen.

Ingredienser

 • 2 stk egg
 • 2 stk brødskiver
 • 2 ss Mills Original kaviar
 • Gressløk

Slik gjør du

 • Varm opp ovnen til 160 grader.

  Skill eggehvitene fra eggeplommene. Ha eggehvitene i en bolle og legg eggeplommene forsiktig på en tallerken så de ikke sprekker.

  Stivpisk eggehvitene til de er luftige og til bollen kan snus uten at eggehvitene faller ut.

  Bruk en spiseskje og legg eggehvitene i en skyaktig form på et bakepapir. Bruk skjeen for å trykke et hull i midten. Her skal du legge eggeplommen når «skyen» er nesten ferdigstekt.

  Bak eggehvitene på midterste rille i ovnen i 15 minutter. Legg deretter eggeplommen i midten av eggehviten og bak videre i 5 minutter.

  Server nystekte cloud eggs på brødskive med Mills kaviar og finhakket gressløk.

   

  Tips! Du kan fylle eggehvitene med andre frokostfavoritter, for eksempel ost, bacon eller løk. Vend disse forsiktig inn i eggehviten etter at den er stivpisket for å unngå å miste luften i eggehvitene.