
Ingredienser
- DRESSING:
- 1.5 cm fersk ingefær
- 0.5 pose Mills Ekte Majones
- 2 ss yoghurt naturell
- 2 ts limesaft
- FISKEBURGER:
- 1 stk gulrot
- 0.25 stk agurk
- 300 gram fersk eller tint frossen hvit fisk (f.eks. torsk eller hyse)
- 1 dl melk
- 2 ss hvetemel
- 0.5 ts salt
- 0.5 ts pepper
- 1 ss limesaft
- 1 stk vårløk
- 3 ss Flytende Melange
- 2 stk hamburgerbrød
- Frisk koriander
- Fersk rød chili (kan sløyfes)
Slik gjør du
-
Dressing:
-
Skrell ingefæren og riv den med et fint rivjern.
-
Bland sammen 0,5 pose (ca. 80 gram) Mills majones, yoghurt, limesaft og revet ingefær i en liten skål.
-
Fiskeburger:
-
Strimle gulroten og agurken med en ostehøvel eller en potetskreller. Legg strimlene i en bolle med iskaldt vann.
-
Ha fisk, melk, hvetemel, salt, pepper og limesaft i en blender eller mos ingrediensene med en stavmikser. Finhakk vårløken og bland inn i fiskemassen.
-
Varm opp en stekepanne på middels varme med flytende Melange. Form fiskemassen til to burgere og stek til de er gylne og gjennomstekte, i cirka 2 minutter på hver side.
-
Ta fiskeburgerne av stekepannen og varm hamburgerbrødene raskt i pannen.
-
Fordel dressingen over hamburgerbrødbunnen. Legg på en fiskeburger og topp med strimlet gulrot, agurk og litt frisk koriander. Er du glad i sterke smaker kan du også tilsette litt fersk rød chili før du legger på burgerbrødtoppen.
-
TIPS: Lag gjerne litt ekstra fiskeburgere og frys dem ned. Da har du fiskeburgere klare til neste gang. Tin dem i kjøleskapet over natten og gi dem en rask oppvarming i stekepannen.
Tips! Ønsker du en enklere variant av oppskriften kan du selvfølgelig bruke ferdiglagde fiskekaker i burgeren.