Har du en stavmikser og en smal beholder kan du lage hjemmelaget majones på rekordtid. For å få et vellykket resultat trenger du bare å følge den enkle fremgangsmåten som er beskrevet her.

Kommentarer

  • Nina

    går det ann å bruke visp?

    • Cecilie,

      Hei Nina! Nei, denne oppskriften er beregnet på stavmikser, og fremgangsmåten er litt annerledes hvis du bruker visp. Lykke til! 🙂

  • Abdi

    jeg har tenkt å opprette en selskap som leverer mat på døren, kan man ta bruk noen av deres oppskrifter som denne?

    • Cecilie,

      Det kan du, Abdi! Lykke til! 🙂

  • May

    Super oppskrift, den vil bli brukt hver gang

    • Cecilie,

      Gøy at du synes oppskriften er super, May! Det setter vi stor pris på å høre. Lykke til med majonesen 🙂

  • Christine

    Takk for super oppskrift. Jeg har gått over fra håndkraft til denne…blir like bra hver gang 😋

    • Cecilie,

      Så godt å høre at du synes denne oppskriften er super, Christine! Tusen takk for det, og lykke til med majonesen og matlagingen 🙂

  • Kirsten B

    Første gang jeg har laget majones – det gikk over all forventning. Superfornøyd!

    • Cecilie,

      Så hyggelig å høre at du er fornøyd med majonesen, Kirsten! Takk skal du ha, og lykke til med matlagingen 🙂

  • Berit

    Det blir bare suppe

    • Cecilie,

      Hei Berit! Så leit å høre at majonesen ikke blir vellykket. Kan det være at du ikke satte stavmikser ned i beholderen før du begynte å helle i olje? Dette er et kritisk punkt for å få til majones, og ikke suppe. Noen sverger til å bruke et helt egg istedenfor eggeplomme, og andre tipser om romtemperatur på alle ingrediensene også, men det skal ikke være nødvendig for å få et godt resultat. Fortell oss gjere hvordan det gikk hvis du prøver igjen, og lykke til! 🙂

  • Grete Finnseth

    Hva gjør jeg feil? Min majones blir så tynn

    • Cecilie,

      Hei Grete! Så leit å høre at majonesen blir for tynn. Noen sverger til å bruke et helt egg istedenfor eggeplommer, kanskje du vil prøve det? Fortell oss gjere hvordan det gikk hvis du prøver igjen, og lykke til! 🙂

  • Karin

    Veldig enkel og kjempegod smak👍

    • Cecilie,

      Hei Karin! Så hyggelig å høre at majonesen falt i smak! Lykke til! 😊

  • Anne-Marie

    Nyyydelig og enkel å lage😊

    • Cecilie,

      Takk skal du ha, Anne-Marie, det var hyggelig å høre at majonesen falt i smak. Lykke til med matlagingen! 🙂

  • Liv Belsby

    Ble stiv og fin. Enkel oppskrift😊 Jeg presset ned hvitløk. Reduserer nok eller kutter ut sennep. Nå skal det nevnes at jeg ikke hadde Dijonsennep, men brukte søt og grov. Hadde nok passet bedre med Dijonsennep.

    • Cecilie,

      Hei Liv! Så hyggelig å høre at du fikk en fin majones, og at du synes oppskriften var enkel. Hvitløk høres nydelig ut å tilsette, og ja, du har rett i at Dijonsennep er en vinner i denne! Men andre typer sennep kan også gi en god smak, alt etter hva en foretrekker. Lykke til med matlagingen! 🙂

  • Ragnhild

    Litt mykje sennepssmak, skal bruke mindre sennep neste gong. Elles flott konsistens.

    • Cecilie,

      Takk for hyggelig tilbakemelding, Ragnhild! Ja, sennepen kan du justere etter eget ønske. Lykke til! 😊

  • Kjetil

    Majonesen ble veldig god og hurtigmetoden fungerte helt fint. Har aldri laget msjones så kjapt før.

    • Cecilie,

      Hei Kjetil! Så hyggelig å høre at majonesen ble vellykket! Ja, enig at dette er en rask måte å få nydelig majones på. Lykke til med matlagingen i sommer 🙂

  • Hanne Fjelstad

    Denne oppskriften fungerer dårlig; majonesen får ok smak men blir ikke tykk nok. Har fått til hurtigmetoden med andre oppskrifter – men husket ikke hvilken jeg hadde brukt før.

    • Cecilie,

      Hei Hanne! Det var leit å høre at majonesen ikke ble vellykket. Du kan gjerne prøve med et helt egg istedenfor bare eggeplommer, og se om du liker konsistensen bedre. Lykke til hvis du prøver igjen 🙂

  • Frustret majoneselsker

    Jeg får det ikke til. Prøvd to ganger. Blir bare suppe. Klarer bare lage vegetabilsk majones med soyamelk og edikk. Men var tom for soyamelk og hadde egg.

    Er det fordi jeg mixet eggene med blenderen i stedet for å røre eller kan jeg ha helt oljen i for fort?

    Men hyggelig at andre har hatt nytte og suksess med oppskriften.

    • Cecilie,

      Hei Frustret majoneselsker! Så leit å høre at majonesen ikke blir vellykket. Ikke gi opp! Det viktigste er å sette stavmikseren ned i eggeblandingen før du heller oljen ned i beholderen. Oljen skal ligge som et separat lag over eggeblandingen før du setter i gang stavmikser. Kan det være at du ikke satte stavmikser ned i beholderen før du begynte å helle i olje? Dette er et kritisk punkt for å få til majones og ikke suppe. Noen sverger til romtemperatur på alle ingrediensene også, men det skal ikke være nødvendig for å få et godt resultat. Du nevner blender, og det skal ikke brukes i denne oppskriften. Bruk stavmikser. Håper du vil forsøke igjen. Fortell oss gjere hvordan det gikk, og lykke til! 🙂

  • Arne

    Fin og god oppskrift. Bruker solsikke eller olivenolje , rafinert eller kaldpresset , alt etter hvilken smak æ ønske. Får bl.a magesmerter av rapsolje å da må æ lage det selv. 😊😜👍

    • Cecilie,

      Så hyggelig å høre at majonesoppskriften faller i smak, Arne! Det høres nydelig ut med solsikke eller olivenolje, lykke til med matlagingen 🙂

  • Paulitos

    Hadde ikke hamburgerdressing og prøvde denne med 2tts agurkmix og litt finhakket chilli= NAM!

    • Cecilie,

      Høres nydelig ut, Paulitos! Takk for tilbakemelding, og kos deg med matlagingen 🙂

  • Ove

    Med bare eggehvite Tip topp

    • Cecilie,

      Hei Ove! Så hyggelig å høre at oppskriften faller i smak. Å lage majones med bare eggehvite har vi ikke prøvd selv, men takk for tipset, og lykke til med majonesen! 🙂

  • bente

    Hvor lenge er majonesen holdbar?

    • Cecilie,

      Hei Bente! Majonesen er holdbar i minst to uker i kjøleskap. Lykke til! 🙂

  • Morten M

    Jeg får ikke til. Blir bare suppe hver gang….

    • Cecilie,

      Hei Morten M! Det var leit å høre at majonesen ikke ble vellykket. Ikke gi opp! Det er viktig å huske å sette stavmikseren ned i eggeblandingen før en heller oljen veldig sakte og forsiktig ned i beholderen, slik at oljen ligger som et eget separat lag oppå eggeblandingen. Kan det være at du ikke satte stavmikser ned i beholderen før du begynte å helle i olje? Dette er et kritisk punkt for å få til majones og ikke suppe. Noen sverger til romtemperatur på alle ingrediensene også, for å få et godt resultat. Håper du vil forsøke igjen. Fortell oss gjere hvordan det gikk, og lykke til! 🙂

  • Klara Klok

    Fulgte oppskriften til punkt og prikke. Likevel ble majonesen litt tynn synes jeg, nesten som en fyldig saus. Stoppet jeg prosessen for fort? Hadde jeg for lav hastighet? Kan jeg eventuelt fortsette med stavmikseren? Uansett ble smaken nydelig og jeg kan bruke emulsjonen slik den er. Tar gjerne imot tips!

    • Cecilie

      Hei Klara! Så hyggelig å høre at smaken ble nydelig! Hvis majonesen ble for tynn ville jeg startet med å sløyfe halvparten av vannet, og se om du liker konsistensen bedre da. Noen bruker også et helt egg istedenfor bare eggeplommer. Prøv deg litt fram, og fortell oss gjerne hvordan det gikk! Lykke til! 🙂

    • Annabelle

      Opplevde det samme men tilsatte litt mer olje og den ble perfekt(hold stavmikseren i ro helt i bunnen mens du pisker hell i litt og litt olje)

  • Andreas

    Meeget tilfredsstillende, mange takk!

    • Cecilie

      Hei Andreas! Så hyggelig å høre at du fikk vellykket majones, takk for tilbakemeldingen 🙂

  • Camilla

    Denne oppskriften funker hver gang! Og har forstått at det kan være lurt å ha samme temperatur på olje og eggeplomme. Ellers kan majonesen skille seg. Romtemperert bruker jeg

    • Cecilie

      Hei Camilla! Så hyggelig å høre at du får et vellykket resultat hver gang du bruker denne! Ja, det er lurt med lik temperatur på olje og egg, men min erfaring er at det går fint å ta eggene rett fra kjøleskapet også. Lykke til med matlagingen! 🙂

  • Sara

    Funket som bare det! Genialt 😃

    • Cecilie

      Hei Sara! Så hyggelig å høre at du fikk til majonesen! Håper det smaker! 🙂

  • Olav Sve

    Bare tull dette,blir bare en tyktflytende suppe med alt for mye dijonsenep

    • Cecilie

      Hei Olav! Det var leit å høre at majonesen ikke ble vellykket. Et kritisk punkt for å få til vellykket majones med denne oppskriften er å sette stavmikseren ned i beholderen før du heller oljen veldig, veldig sakte og forsiktig i en tynn stråle ned i eggeblandingen. Eggeblandingen må bli liggende på bunn som et separat lag, og ikke være blandet med oljen før du setter i gang stavmikseren. Sennepsmengden kan du gjerne redusere hvis du ønsker det. Håper du vil forsøke igjen. Fortell oss gjere hvordan det gikk, og lykke til! 🙂

  • Ragnhild

    Hmm… dette gikk jo ikke? eggeblandingen blir ikke liggende nederst når man heller på oljen så dette ble bare olje med litt egg oppi. Trenger en mer utførlig beskrivelse

    • Cecilie

      Hei Ragnhild! Det var leit å høre at majonesen ikke ble vellykket. Det er vanskelig å si nøyaktig hva som har gått galt, men det viktig å huske å sette stavmikseren ned i eggeblandingen før en heller oljen veldig sakte og forsiktig ned i beholderen, slik at eggeblandingen blir liggende på bunn, og oljen ligger som et separat lag oppå. Kan det være at du ikke satte stavmikser ned i beholderen før du begynte å helle i olje? Dette er et kritisk punkt for å få til vellykket majones. Håper du vil forsøke igjen. Fortell oss gjere hvordan det gikk, lykke til! 🙂

  • Robert Berg

    Denne oppskriften er god til og bruke som et flott utgangspunkt, har lagd denne med mange forskjellige sennepen og da kan en variere smaken i det uendelige . Meget god holdbarhet når en bruker egnet flaske som står på hodet og hindrer at det kommer til luft.

    • Anne Cathrine

      Hei Robert! Tusen takk for hyggelig tilbakemelding og tips om oppbevaring 😊

  • Dag

    IKKE BRUK VEGETABILSKE OLJER: De er svært skadelige for helsa di. Bruk olivenolje.

    • Anne Cathrine

      Hei Dag! Her er nok dessverre både helsemyndighetene og vi uenige med deg. Vegetabilske oljer – som rapsolje, solsikkeolje og olivenolje – er gode kilder til det sunne, umettede fettet. Det er likevel alltid lurt å passe litt på mengdene fordi fett gir mye kalorier, men når du trenger fett til matlagingen er oljer fra planter absolutt å foretrekke 😊

      • Diabetiker

        Frøoljer/flerumettet fett er ustabile og oksiderer lett. Helsemyndighetene forholder seg til en idebasert, ikke forskningsbasert filosofi. Olivenolje/MCT gir en klart bedre fettprofil i blodet. Kostholdsråd bør bygge på forskning/vitenskap, ikke ideer og «synsing»

        • Grete,

          Det stemmer at flerumettet fett oksiderer lettere enn enumettet og mettet. Men harskning skjer ikke av seg selv. Det skjer, som du sikkert vet, når oljer kommer i kontakt med lys, varme eller luft. Det er nettopp derfor mange oljer oppbevares på en tett, farget flaske og at vi anbefaler at de oppbevares i kjøleskap. Det skjer heller ikke umiddelbart, men kan gjerne merkes om en flaske med olje har blitt stående lenge.

          Flerumettet fett er også den fettsyren som har den mest positive effekten hjertehelsen. I Vita hjertego’ Optimal (som er benyttet i denne oppskriften) har man en god andel flerumettet fett, men samtidig mest enumettet – nettopp fordi man forsøker å balansere både hensyn til hjertehelse og god holdbarhet, altså at oljen ikke skal harskne.

          • Mads Kristoffersen

            Hvis dere er så opptatte av sunne oljer, hvordan har det seg at dere bruker den mest usunde oljen av dem alle i alle deres produkter med den største allergen profilen ? Rapsolje er noe som ikke hører hjemme i mat, men likevell er den billig og derfor bruker dere den ? Jeg har nå utviklet allergen mot denne oljen og får stort ubehag i magen av å bruke den. Det er synd at dere lar dere overbevise at dette er en bedre olje å ta i bruk bare for å spare noen penger. Dere har vel ikke alltid brukt rapsolje i produktene deres.

          • Cecilie

            Hei Mads,

            Beklager at det skaper problemer at vi bruker rapsolje i produktene våre. Grunnen til at vi bruker rapsolje er at den inneholder lite mettet fett og mye umettet fett. Helsemyndighetene anbefaler at vi reduserer inntaket av mettet fett til fordel for umettet fett. I tillegg produseres den relativt nære, sammenliknet for eksempel olivenolje og soyaolje. Det er bra med tanke på klimaavtrykkene til produktene våre.

            Det er vrient for oss å uttale oss om allergien du opplever. På generelt grunnlag er det slik at når kroppen får en allergisk reaksjon så er det proteinet den reagerer på, og oljer inneholder jo rent fett og ingen proteiner. Men det kan jo kanskje være at kroppen din reagerer av andre årsaker? Om du ikke alt har gjort det så tenker jeg dette er noe som kan være fint å snakke med en lege eller ernæringsrådgiver om. Om du har artikler som viser at rapsolje fører til mer allergi enn andre oljer så send oss gjerne en mail med lenker, det er nyttig for oss å se.

            Ønsker deg en riktig fin dag, hilsen Grete i Mills

  • Eivind

    Hei,
    Smaker veldig godt, men etter flere forsøk klarer jeg ikke å få det til å bli mer enn rundt 3dl ferdig majones. Vet ikke helt hva jeg gjør galt her.

    • Cecilie

      Hei Eivind! Synes det høres helt riktig ut, jeg! Hva lurte du på angående mengden?

      • Stine

        Vel kanskje han lurer på om det er feil da dere har skrevet i oppskriften at dette gir ca 5dl ferdig majones og ikke 3?

        • Anne Cathrine

          Hei Stine! Det kan se ut som det har sneket seg inn en feil i oppskriften. Takk for at du gir beskjed 😊

  • ann elin

    Hvor lang holdbarhet har den?

    • Anne Cathrine

      Det er vanskelig å si nøyaktig, men minimum 1 uke – ofte lenger. Hjemmelaget majones har som regel god holdbarhet hvis man er nøye med å oppbevare den på et rent glass og bruker rene redskaper når man skal bruke majonesen. Eddiken er også med på å holde bakteriene borte. Så lenge det ser, normalt ut, lukter og smaker godt er majonesen fullt spiselig. Lykke til 😊

  • Åse

    «Denne hadde du ikke servert gjester», sa mannen da vi satt og spiste reker i kveld. Det smakte for mye eddik. Hvorfor må det være eddik i majones? (7%hvitlvineddik)
    Ellers var konsistensen ok.

    • Anne Cathrine

      Så leit at dere ikke ble fornøyd. Det må være litt syre for å balansere den mektige smaken på majonesen.
      Hvis du vil prøve igjen anbefaler jeg at du bare bruker halvparten, eller en tredjedel, av eddiken, og kanskje noen dråper sitronsaft. Du kan også bruke eddik med mildere smak, som eplecidereddik eller riseddik. Lykke til 😊

    • EdmundElefant

      Det brukes eddik i majones fordi den er en emulgator. Vann og olje skiller seg, men syre binder de to sammen. Alternativt kan man bruke sitron da det gir samme effekt.

  • Eirik

    Hvorfor er Mills Soyaolje byttet ut med Vita Optimal i den oppdaterte oppskriften? Det det fortsatt står Soyaolje i fremgangsmåten men ikke lenger i ingrediensene.

    • Anne Cathrine

      Takk for at du gir beskjed 😊Mills Soyaolje er ikke lenger i produksjon og derfor har vi satt inn Vita Optimal olje i stedet. Det er nok bare en forglemmelse at vi ikke har fått endret i fremgangsmåten. Det skal vi gjøre nå 👍

  • Ole Martin

    Supert. Alt i romtemperatur gir best resultat.

    • sorsig

      Hei Ole Martin, og takk for innspill. Helt sant 🙂

  • Ausra

    Den var veldig god. Første gang laget majones og det ble vellykket. Hvor lenge er den holdbar i kjøleskapet?

    • sorsig

      Hei Ausra, så gøy å høre! Oppbevart tett og kjølig, bør den i alle fall holde en ukes tid 🙂

  • Per

    Alternativt; blant alt sammen i R O M T E M P E R A T U R og benytt stavmikser.
    Alltid bra resultat!

    • sorsig

      Hei Per, resultatet blir ekstra bra med tempererte ingredienser. Takk for tilbakemelding, og beklager sent svar her 🙂

  • Rudolf

    Ble flytende dritt. Kastet bort god olivenolje.

    • Marthe

      Hei Rudolf! Det var leit å høre at du ikke fikk til oppskriften og at god olivenolje gikk til spille. Jeg testet for sikkerhets skyld oppskriften igjen i dag, og fikk tykk og fin majones. Det er vanskelig å si hva som kan ha gått galt, men når det kommer til fremgangsmåten så er det viktig å helle oljen forsiktig i beholderen slik at eggeblandingen blir liggende på bunn. En annen ting som er viktig er å ikke løfte på stavmikseren før blandingen har begynt å tykne, slik som det står i punkt 4. Hold den gjerne helt i ro de første 10-15 sekundene til det begynner å tykne rundt stavmikserhodet og noe av majonesen begynner å stige opp. Da kan du løfte stavmikseren veldig sakte oppover. Håper dette er til hjelp! Vennlig hilsen Marthe