Kremet kyllingsalat med eple


30 min.

Kremet kyllingsalat er en populær påleggssalat som passer ypperlig på rundstykkene til helgefrokosten, på brødskiva i matpakka, eller som en rett på koldtbordet. Vi har laget vår smakfulle kyllingsalat med biter av eple som gir en frisk og knasende sprø smak.

Ingredienser

  • 2 ss Flytende Melange
  • 250 gram strimlet kyllingfilet
  • 1 stk eple
  • 2 stk vårløk
  • 6 ss Mills Ekte Majones
  • 1.5 dl lett crème fraîche
  • 2 fedd hvitløk
  • 0.25 stk sitron, saften
  • 0.5 ts salt
  • 0.25 ts pepper

Slik gjør du

  • Varm opp en stekepanne på middels sterk varme med Flytende Melange.

  • Ha strimlet kyllingfilet i stekepannen og gi kjøttet en rask bruning på alle sider.

  • Senk temperaturen ned til lavt, legg på lokk på pannen og stek kyllingen videre under lokk i 4 til 5 minutter. La kyllingen avkjøles på en tallerken i 10 til 15 minutter.

  • Skrell eplet og fjern kjernen. Del eplet i små terninger.

  • Finhakk vårløken.

  • Bland sammen Mills majones og crème fraîche i en bolle.

  • Press hvitløksfeddene og bland de sammen med majonesblandingen.

  • Ha kyllingbiter, eplebiter og vårløk i bollen, og vend det inn i majonesblandingen. Press over sitronsaften og smak til med salt og pepper.

  • Server kyllingsalaten på favorittskiven din.