Leverpostei med hjemmedyrkede rødbetspirer


30 min.

Det er ikke uten grunn spirer er populært på brødskiven. Ikke bare smaker de godt, de er også proppfulle av gode næringsstoffer. Vi viser deg hvordan du kan spire fargerike og smakfulle rødbetspirer hjemme.

Ingredienser

  • DU TRENGER:
  • Beger med hull i bunn
  • Plantejord
  • Rødbetfrø
  • Vaskeklut
  • TIL SERVERING:
  • 1 stk brødskive
  • 1 pk Mills Ovnsbakt Leverpostei

Slik gjør du

  • Slik dyrker du spirer:

    Bløtlegg frøene i kaldt vann i 8-12 timer.

    Hell av vannet og rens frøene godt i en sil under rennende kaldt vann.

    Finn frem et spirebeger eller en annen beholder med hull i bunnen. Et tomt og renset yoghurtbeger fungerer utmerket. Bruk en spiss pinne eller en saks for å lage hull.

    Fyll halvparten av begeret med jord, og vann godt slik at jorda er helt gjennomvåt. La vannet renne av i bunnen.

    Strø rødbetfrøene over jorden. Dekk beholderen med en liten vaskeklut eller kjøkkenpapir, og legg noe vekt oppå slik at frøene dyttes ned i den fuktige jorden. Kluten over sørger for å holde på fuktigheten i jorden.

    Vann spirene daglig, og når du ser at det begynner å spire (4-6 dager), kan du fjerne kluten over begeret. Fortsett å vanne daglig og la spirene vokse til ønsket høyde.

    Legg rødbetspirene på en skive med Mills ovnsbakt leverpostei og nyt!