Ovnsbakt blomkål med peanøttsaus


30 min.

Ovnsbakt blomkål er lett å lage, smaker utrolig godt og er en nydelig rett i seg selv. En lettvint peanøttsaus gir deilige thaiinspirerte smaker, og med kokt ris og frisk agurksalat har du middagen på bordet på rundt 30 minutter.

Ingredienser

  • PEANØTTSAUS:
  • 0.5 stk løk
  • 2 fedd hvitløk
  • 1.5 ss Flytende Melange
  • 1 boks kokosmelk (400 ml)
  • 150 gram Mills Peanut Butter
  • 1.5 ts chiliflak (valgfritt)
  • 1.5 ts malt ingefær
  • 0.5 ts salt
  • 1 ss limesaft
  • OVNSBAKT BLOMKÅL:
  • 2 stk blomkål
  • 2 ss Flytende Melange
  • 1 ts grovt flaksalt
  • 0.5 ts pepper
  • AGURKSALAT:
  • 1 stk agurk
  • 1 stk rødløk
  • 4 ss vann
  • 4 ss riseddik
  • 1 ss sukker
  • 1 ts salt
  • TIL SERVERING:
  • 2 dl jasminris
  • 2 ss fersk koriander

Slik gjør du

  • Sett ovnen på 220 grader.

  • Peanøttsaus:

  • Finhakk løk og hvitløk.

  • Varm Flytende Melange i en kasserolle på medium varme og surr løken og hvitløken i 3 til 5 minutter til den er blank og myk.

  • Visp inn kokosmelk og peanøttsmør. La sausen småkoke i 5 minutter.

  • Smak til chili, ingefær, salt og limesaft.

  • Ovnsbakt blomkål:

  • Del blomkålhodene i 2 cm tykke skiver og pensle blomkålskivene på begge sider med Flytende Melange og krydre med salt og pepper.

  • Legg blomkålskivene på et stekebrett kledd med bakepapir og smør cirka 1 teskje peanøttsaus på toppen av blomkålskivene.

  • Stek midt i ovnen i ovnen i cirka 20 minutter til blomkålen er mør og har fått fin stekefarge. Stikk en spiss kniv i stilken for å kjenne om blomkålskivene er møre. Det kan gjerne være litt motstand.

  • Agurksalat:

  • Skjær agurk og rødløk i tynne skiver. Bruk gjerne mandolin eller ostehøvel.

  • Rør sammen vann, riseddik, sukker og salt til en lake. La agurkskivene og rødløken marinere i laken til blomkålskivene er ferdig bakt.

  • Tips! Har du ikke riseddik kan du erstatte den med vanlig eddik. Siden den har litt sterkere smak enn riseddiken, er det fint å smake seg litt frem.

  • Til servering:

  • Kok ris som anvist på pakningen. Finhakk fersk koriander rett før servering.

  • Server ovnsbakt blomkål sammen med resten av peanøttsausen, agurksalat, kokt ris og finhakket koriander.