Parmesanfries med urtemajones


50 min.

Sprø, hjemmelagde parmesanfries gir deg den perfekte kombinasjonen av salt og umami, mens urtemajonesen er den friske og syrlige prikken over i-en. Disse parmesanfriesene passer helt ypperlig som tilbehør til burgere, til grillmat eller bare som digg snacks.

Ingredienser

  • PARMESANFRIES:
  • 1 stk stor potet
  • 50 gram revet parmesan
  • 3 ss Flytende Melange
  • 0.5 ts salt
  • 0.5 ts pepper
  • URTEMAJONES:
  • 3 ss finhakket timian
  • 2 ss finhakket persille
  • 165 gram Mills Ekte Majones
  • 0.5 stk sitron, saften

Slik gjør du

  • Parmesanfries:

  • Varm opp ovnen til 200 grader.

  • Vask poteten godt i rennende vann og tørk den med kjøkkenpapir.

  • Tips! Du kan bruke bakepotet som Estima og Marfona, eller  en kokefast potet som astrix, amandine eller beate.

  • Skjær opp poteten i fries-strimler.

  • Legg potet i en ildfast form og dryss over med Flytende Melange, parmesanost, salt og pepper.

  • Stek på midterste rille i ovnen i 40 minutter.

  • Urtemajones:

  • Finhakk timian og persille.

  • Bland sammen urtene med Mills majones og sitronsaft.

  • Server nystekte parmesanfries med urtemajones.