Pepperkaker med peanøttsmør

Enkelt
60 min.
Vi har gjort en liten vri på de klassiske pepperkakene og tilsatt peanøttsmør i deigen. Resultatet er fantastisk fyldige og litt søtsalte pepperkaker, som fort kan bli en ny juletradisjon. Oppskriften gir cirka 60 pepperkaker.
Vurder oppskriften

Slik gjør du

Deig:

  1. Bland sammen mel, ingefær, kanel, nellik, pepper og bakepulver i en bolle.

  2. Tilsett romtemperert Melange og Mills Peanut Butter, og elt deigen sammen til Melange er godt innarbeidet i deigen.

  3. Pisk sammen brunt sukker og egg, og tilsett i deigen. Elt deigen videre til den er glatt og fin.

  4. Vil du ha litt ekstra tekstur i pepperkakene kan du hakke peanøtter og tilsette dette i deigen tilslutt.

  5. Pakk deigen inn i plastfolie og sett den i kjøleskapet i 30 minutter.

Utbaking:

  1. Varm opp ovnen til 180 grader.

  2. Kjevle ut deigen på et bakepapir til den er cirka 0,3 centimeter tykk. Stikk ut pepperkaker og fjern overflødig deig.

  3. Kjevle ut og stikk ut pepperkaker til det ikke er mer deig igjen.

  4. Stek pepperkakene på midterste rille i 12 til 15 minutter. La de avkjøle før servering eller oppbevar dem i en lufttett boks med lokk.

Antall porsjoner:

  • 350 gram siktet hvetemel
  • 1 ss malt ingefær
  • 1 ss kanel
  • 1 ts malt nellik
  • 0.5 ts malt pepper
  • 1 ts bakepulver
  • 125 gram Melange
  • 5 ss Mills Peanut Butter
  • 175 gram brunt sukker
  • 1 stk egg
  • 3 ss mørk sirup
  • 50 gram peanøtter (kan sløyfes)

Produkter i oppskriften

Bilde av Melange folie

Melange

Mills Peanut Butter

Mills Peanut Butter

Comments

Lignende oppskrifter

Sjokoladebark med peanøttsmør og fire ulike toppings

Enkelt
20 min.

Risboller med peanøttsmør

Enkelt
30 min.

Peanøttsmørkjeks

Enkelt
20 min.