Hjemmelaget pinneis med banan og peanøttsmør


20 min.

Hjemmelaget pinneis med banan og peanøttsmør både smaker himmelsk og ser fantastisk ut. I tillegg er denne nice creamen enkel og raskt å lage! Denne oppskriften gir deg 8 ispinner.

Ingredienser

  • PINNEIS:
  • 3 stk bananer, frosne
  • 5 ss Mills Peanut Butter
  • 1 dl melk
  • 2 ss honning
  • 1 ts vaniljeessens
  • TOPPING:
  • 100 gram kokesjokolade
  • 2 ss Flytende Melange med smør- og rapsolje
  • 3 ss peanøtter, knust

Slik gjør du

  • Pinneis:

  • Ha frosne bananbiter, peanøttsmør, melk, honning og vaniljeessens i en foodprosessor eller sterk blender, og kjør til du får en jevn blanding.

  • Hell blandingen i ispinneformer, sett i pinner og sett isen på en flat plass i fryseren. La isen stå i 5 timer, eller helst over natten, slik at den stivner godt.

  • Tips! Har du ikke ispinneformer kan du også bruke en liten brødform og forme iskuler.

  • Topping:

  • Om du ønsker kan du toppe isen din med sjokolade og peanøtter – da smaker de ekstra godt og ser flotte ut.

  • Når du er klar for å servere pinneisen kan du gjøre klar sjokoladen. Smelt kokesjokolade sammen med flytende Melange over vannbad.

  • Ta isen ut av formene. De kommer lettere ut hvis du holder formene under varmt vann i 5-10 sekunder.

  • Dypp pinneisen i smeltet sjokolade, og så i knuste peanøtter, og nyt den deilige isen.

  • Tips! Bruker du frosne bananer kan du også servere isen med en gang, rett fra foodprosessor eller blender.