Saftige søtpotetburgere med korianderdressing


30 min.

Krydret søtpotetmos blir til saftige burgere når du blander den sammen med egg og steker i en panne. Stekeskorpen blir karamellisert, noe som gir en deilig sødme. Server sammen med rødløk, avokado og en frisk korianderdressing for en komplett smaksopplevelse.

Ingredienser

  • SØTPOTETBURGER:
  • 2 stk søtpoteter (cirka 800 gram)
  • 2 ss potetmel
  • 2 fedd hvitløk
  • 1 stk egg
  • 0.5 ss knust koriander
  • 0.5 ss spisskummen
  • 0.5 ts salt
  • 0.5 ts pepper
  • 4 ss Flytende Melange
  • 1 stk rødløk
  • 1 stk avokado
  • 4 stk hamburgerbrød
  • KORIANDERDRESSING:
  • 165 gram Mills Ekte Majones
  • 30 gram finhakket koriander
  • 1 fedd hvitløk, knust
  • 0.5 stk lime, saften

Slik gjør du

  • Søtpotetburger:

  • Skrell søtpotetene og del de opp i store terninger. Kok søtpotetene møre. I denne oppskriften har vi tatt utgangspunkt i middels store søtpoteter på cirka 400 gram hver.

  • Bland sammen søtpoteter, potetmel, hvitløk, egg, knust koriander, spisskummen, salt og pepper.

  • Kjør det til mos med stavmikser eller blender.

  • Varm opp en stekepanne til middels varme med Flytende Melange.

  • Del søtpotetmosen i fire deler og form de til burgere på stekepannen ved å bruke en skje.

  • Stek søtpotetburgerne i 3 minutter på hver side.

  • Korianderdressing:

  • Lag korianderdressingen ved å blande sammen 1 pose (165 gram) Mills majones, finhakket koriander, hvitløk og limesaft i en skål.

  • Server søtpotetburgerne i hamburgerbrød med ringer av rødløk, skivet avokado og korianderdressing.