Søtpotetfries med chipotlemajones


30 min.

Sprø og saftige søtpotetfries passer like godt til ovnsbakt laks som til en god burger. Fries av søtpotet kan også spises som snacks og smaker himmelsk med chipotlemajones. Chipotle er tørket og røkt chili, som du finner hele eller på glass i de aller fleste dagligvarebutikker.

Ingredienser

  • SØTPOTETFRIES:
  • 2 stk store søtpoteter
  • 0,5 dl Flytende Melange
  • 0,5 ts salt
  • 0,5 ts pepper
  • CHIPOTLEMAJONES:
  • 1 pk Mills Ekte Majones
  • 0,5 stk chipotle, tørket
  • 1 stk lime

Slik gjør du

  • Søtpotetfries:

  • Sett ovnen på 210 grader.

  • Vask søtpotetene godt og del i tynne staver. Forsøk å skjære dem i så lik størrelse som mulig, slik at de blir jevnt stekt.

  • Vend de oppskårne søtpotetene i Flytende Melange og krydre dem med salt og pepper.

  • Spre dem så utover et stekebrett og bak dem midt i ovnen i 25 minutter.

  • Chipotlemajones:

  • I mellomtiden bløtlegger du chipotle i kokende vann i 20 minutter til den er myk.

  • Finhakk chilien og bland den med Mills majones.

  • Smak til med limesaft og server som dipp til nystekte søtpotetfries.