Sushiburger med wasabimajones


45 min.

Det er ingen tvil om at Instagram er kilden til mange mattrender som dukker opp for tiden, sushiburgeren inkludert. Ideen er like fantastisk som den er enkel. Her får du all den gode smaken fra sushi, uten å måtte rulle mange små biter. Er du glad i sushi, bør du absolutt prøve denne varianten med spicy wasabimajones.

Ingredienser

  • WASABIMAJONES:
  • 4 ss Mills Ekte Majones
  • 2 ts wasabi paste
  • SUSHIRIS:
  • 2 ss sukker
  • 2 ts salt
  • 0.5 dl riseddik
  • 500 gram sushiris
  • FYLL:
  • 200 gram sushilaks
  • 2 stk avokado
  • 1 stk mango
  • 1 ss sesamfrø (valgfritt)
  • 1 stk noriark (valgfritt)

Slik gjør du

  • Wasabimajones:

    Bland sammen Mills majones og wasabi paste i en liten skål.

    Sushiris:

    Ha sukker, salt og riseddik i en liten kjele. Kok opp og la blandingen småkoke til sukkeret er oppløst.

    Kok sushirisen etter anvisning på pakken. Bland inn eddikmarinaden i den kokte risen og la den avkjøles til den er kald nok til å håndtere (cirka 37 grader).

    Bruk en liten skål med rund bunn for å forme «burgerbrødene». Dekk skålen med plastfolie. Legg sushiris i skålen og trykk den ned med en skje. Ta plastfolien med risen ut av skålen og sett den i kjøleskapet i 10 minutter. Gjenta dette til du har fire «burgerbrød».

    Fyll:

    Skjær sushilaksen i tynne skiver, cirka 0,2 cm. Del avokadoen i skiver og kutt mangoen opp i strimler.

    Del «burgerbrødene» av ris i to med en skarp kniv som er vætet med kaldt vann.

    Legg avokado, laks og mangostrimler på risbunnen, og topp sushiburgeren med wasabimajones og ristopp.

    Klipp noriarket i strimler og og legg strimlene over sushiburgeren. Dryss over med sesamfrø.