Stekt torsk med sitronmajones


25 min.

Saftig, stekt torsk er noe av det beste som finnes. Med ovnsbakte potetbåter og frisk sitronmajones har du en lettlaget rett som passer like godt til hverdags som til søndagsmiddagen.

Ingredienser

  • 800 g torskefilet
  • 2 ss Flytende Melange
  • 6 stk poteter
  • 0,5 dl Mills Soyaolje
  • 1 ts tørket rosmarin
  • Salt og pepper
  • 1 pk Mills Ekte Majones
  • 1 stk sitron

Slik gjør du

  • Sett ovnen på 210 °C.

    Vask potetene godt og skjær dem i båter. Vend potetbåtene i olje, salt, pepper og rosmarin og fordel dem jevnt utover et stekebrett.

    Stek dem i ovnen i 20 minutter,  til de er gjennomstekt og gylne.

    Vask sitronen godt og finriv skallet. Pass på å ikke få med det hvite, det smaker bittert. Klem saften ut av sitronen etterpå.

    Bland Mills majones med saft og skall fra sitronen.

    Del torsken i porsjonsstykker. Har torsken skinn bør du beholde dette på.

    Krydre fisken med salt og pepper, og la stykkene ligge i 10 minutter. Å salte torsken i forkant gjør fisken fastere og lettere å steke.

    Ha flytende Melange i en stekepanne og sørg for at den er varm før du legger fiskestykkene i pannen med skinnsiden, eller siden hvor skinnet har vært, ned.

    La torsken steke i pannen uten at du flytter på den, slik at den får en fin stekeskorpe før du snur den. La den så steke et par minutter til på andre siden. Fisken skal føles fast og vil flake seg når den er ferdig.

    Server torsken nystekt med varme potetbåter og en raus porsjon sitronmajones.