Semifreddo med karamelliserte mandler og salt karamellsaus

Middels
60 min.
Semifreddo er en type halvfrossen italiensk dessert som har konsistensen til en frossen mousse. Den finnes i svært mange ulike varianter og kan minne om en iskake. Den er enkel å lage og krever ingen røring underveis slik en vanlig fløteiskrem gjør. I denne oppskriften har vi laget en enkel semifreddo som vi har toppet med karamelliserte mandler og salt karamellsaus.
Vurder oppskriften

Slik gjør du

Karamelliserte mandler:

  1. Grovhakk mandlene.

  2. Varm opp en liten stekepanne på middels sterk varme med Olivero Flytende, vann og sukker.

  3. Ha i mandlene og stek under omrøring til de er gylne og karamelliserte, cirka 5 til 10 minutter.

Semifreddo:

  1. Legg plastfolie i en brødform som rommer cirka 1,8 liter og sett den i fryseren.

  2. Pisk kremfløte og vaniljesukker til den begynner å forme topper. Kremfløten skal være fast, men ikke overpisket.

  3. Sett kremfløten i kjøleskapet mens du lager eggedosisen.

  4. Kok opp sukker og vann på middels varme til sukkeret er helt oppløst, ca. 2 minutter.

  5. Pisk eggene i en kjøkkenmaskin i 1 minutt eller til de begynner å skumme lett. Hell sukkerblandingen over eggene i en tynn stråle mens du pisker til blandingen er fyldig og kald å ta på. Dette tar 8-10 minutter. Det er viktig at sukkerstrålen er tynn for å unngå at eggene blir for varme og begynner å koagulere.

  6. Ta en tredjedel av kremfløten og vend den forsiktig inn i eggeblandingen. Det er viktig at hverken kremfløten eller eggedosisen mister luft når det blandes sammen. Tilsett deretter halvparten av kremen som er igjen. Vend den godt inn og vend til slutt inn resten av kremfløten.

  7. Hell røren over i brødformen som har stått i fryseren, legg plastfolie over formen og frys til den er fast, minst 6 timer.

Salt karamellsaus:

  1. Smelt sukker i en kjele på middels varme. Ta kjelen av varmen og ha i kremfløte. Pass på – det kan sprute.

  2. Ha i Olivero Steke og Bake og sett kjelen tilbake på varmen. Varm opp karamellsausen til den er helt flytende.

  3. Rør inn saltet og la karamellsausen avkjøles på kjøkkenbenken.

Ved servering:

  1. Legg semifreddoen på et serveringsfat. Topp med karamelliserte mandler og hell over karamellsaus.

Antall porsjoner:

Kommentarer

Lignende oppskrifter

Fraisier – fransk jordbærkake

Avansert
240 min.

Crêpes – enkel guide til franske pannekaker

Enkelt
90 min.

Vaniljekake med dulce de leche

Enkelt
130 min.