
Ingredienser
- 16 stk korte grillspyd av tre (ca)
- 1 kg kyllingfilet
- 1.5 dl Olivero Flytende
- 1.5 ts sennep
- 0.5 ts tørket oregano
- 1 ts salt
- 0.5 ts pepper
- Tzatziki
- 1 stk agurk
- 1 ts salt
- 250 gram gresk yoghurt
- 2 fedd hvitløk
- 4 ss olivenolje
- 2 ss eddik
- 0.5 ts salt
- 0.25 ts pepper
- Yoghurtdipp med sennep og honning:
- 200 gram gresk yoghurt
- 1 ss sennep
- 1 ss flytende honning
- 1 ss sitronsaft
Slik gjør du
-
Bløtlegge grillspydene i minst 30 minutter før bruk. Dette forhindrer at spydene tar fyr.
-
Tørk kyllingfiletene godt med tørkepapir og del dem i terninger på cirka 3×3 centimeter.
-
Rør sammen Olivero Flytende, sennep, tørket oregano, salt og pepper i en bolle.
-
Vend kyllingbitene i marinaden, dekk til bollen og sett til marinering i kjøleskapet i minst 30 minutter. I mellomtiden kan du lage tzatziki og yoghurtdipp.
-
Tre kyllingbitene på grillspydene. Ikke sett bitene for tett – litt avstand sørger for et jevnt stekt resultat.
-
Varm opp litt Olivero i en stekepanne på sterk varme og stek kyllingspydene i 3 til 4 minutter på hver side, til de er gjennomstekte.
-
Tzatsiki:
-
Skrell agurken og riv den på grovt rivjern. Legg den raspede agurken i en sil og dryss over salt. La blandingen stå 15 minutter
-
Klem ut overflødig væske og ha den avrente agurken over i en skål sammen med yoghurt, finhakket hvitløk, olivenolje og eddik. Smak til med salt og pepper.
-
La tzatzikien stå i kjøleskapet 15 minutter før servering.
-
Yoghurtdipp med sennep og honning:
-
Ha yoghurt, sennep, honning og sitronsaft i en skål og rør sammen. La dippen stå 15 minutter i kjøleskapet før servering.