Tagliata med ruccola og parmesan

Enkelt
20 min.
Tagliata er en himmelsk god og enkel rett med mye smak – perfekt å servere på en varm sommerdag. Det møre kjøttet grilles raskt på begge sider og mens det hviler lager du en varm dressing med hvitløk og urter. Topp med masse parmesanost og nyt de deilige smakene mens du drømmer om Italia.
Vurder oppskriften

Slik gjør du

  1. Tørk biffene godt med tørkepapir og krydre med salt og pepper på begge sidene.

  2. Grill eller stek kjøttet på sterk varme, 3-4 minutter på hver side. Det skal være godt brunet på utsiden og rødt inni.

  3. Del sitronen i to og grill eller stek med snittflaten ned sammen med kjøttet. Varmen gir sitronene mer smak.

  4. La kjøttet hvile noen minutter på en fjøl.

  5. Varm opp Olivero Flytende i en stekepanne på middels sterk varme. Tilsett hvitløkskiver og ferske urter. La alt surre i pannen i 1 minutt under omrøring. Trekk pannen bort fra varmen og rør inn saften fra den grillede sitronen.

  6. Legg ruccola ut på et fat sammen med cherrytomater delt i to.

  7. Skjær kjøttet i 0,5-1 cm tykke skiver og legg på salaten. Kjøttsaften kan du helle over salaten sammen med den varme dressingen. Topp med høvlet parmesanost.

Antall porsjoner:

  • 300 gram entrecôte eller ytrefilet av storfe
  • 0.5 ts grovt flaksalt
  • 0.5 ts pepper
  • 1 stk sitron
  • 0.5 dl Olivero Flytende
  • 2 fedd hvitløk, i tynne skiver
  • 1 ss fersk timian
  • 1 ss fersk rosmarin
  • 65 gram ruccola (1 pose)
  • 125 gram cherrytomater, delt i to
  • 75 gram parmesanost, høvlet

Produkter i oppskriften

Olivero Flytende

Olivero Flytende

Kommentarer

  • User
    Gerti

    Kjempegod salat, super oppskrift!

    • Mills
      Signe Marie,

      Hei Gerti, så hyggelig å høre at den falt i smak! Riktig god sommer til deg 🙂

Lignende oppskrifter

Arancini – fylte risottoboller fra Sicilia

Enkelt
150 min.

Gnocchi med salviesmør

Enkelt
45 min.

Grissini

Enkelt
90 min.