Havregrøt med peanøttsaus, kokos og blåbær


10 min.

Havregrøt er alltid en god start på dagen. Det er raskt å lage, smaker godt og metter godt. Hva med å gi klassikeren en ny vri neste gang? Lag grøten på kokosmelk og topp den med peanøttsmør og blåbær så har du en perfekt kombinasjon av søtt og salt.

Ingredienser

  • Havregrøt:
  • 1.5 dl lettkokte havregryn
  • 3 dl kokosmelk
  • 0.5 dl vann
  • 0.25 ts salt
  • Peanøttsaus:
  • 1 ss Plantego' Peanøttsmør
  • 0.5 ss lønnesirup
  • 2 ss vann
  • Topping:
  • 50 gram ferske blåbær
  • 1 ss kokosflak
  • 0.25 ts malt kanel

Slik gjør du

  • Havregrøt:

  • Rør sammen lettkokte havregryn, kokosmelk, vann og salt i en kasserolle.

  • Kok opp mens du rører forsiktig slik at grøten ikke svir seg.

  • Senk temperaturen og la grøten småkoke i cirka 5 minutter, til du har oppnådd ønsket konsistens. Rør om underveis.

  • Peanøttsaus:

  • Varm opp peanøttsmør, lønnesirup og vann til en enkel peanøttsaus i en liten kjele eller i en skål i mikrobølgeovn.

  • Topp den ferdige havregrøten med peanøttsaus, ferske blåbær, kokosflak og et lite dryss malt kanel.