Hjemmelaget peanøttsjokolade


60 min.

Elsker du kombinasjonen peanøtt og sjokolade er dette en godbit for deg. Disse deilige konfektbitene er inspirert av den populære amerikanske sjokoladen «Reeses’ peanut butter cups» og lages med bare 3 ingredienser! Og best av alt, de er klare til å spises i løpet av en time. 1 porsjon gir cirka 12 peanøttsjokolader laget i medium store muffinsformer.

Ingredienser

  • 400 gram 70 % sjokolade (vegansk om ønskelig)
  • 3 ss kokosfett, for eksempel Delfia
  • 200 gram Plantego' Peanøttsmør

Slik gjør du

  • Grovhakk sjokoladen og ha den over i en bolle som tåler varme.  Tilsett ca. 2/3 av kokosfettet.

  • Gjør klar til vannbad: kok opp vann i en kasserolle. Trekk kasserollen bort fra varmen og sett bollen med sjokoladen på kasserollen. Bollen må ikke komme ned i vannet.

  • La sjokoladen og kokosfett smelte over vannbadet. Hold blandingen varm og rør om av og til.

  • Varm opp resten av fettet i en liten kasserolle og rør sammen med peanøttsmør.

  • Ha muffinsformer i et muffinsbrett. Om du ikke har muffinsbrett kan det være lurt å bruke doble former slik at peanøttsjokoladen ikke flyter utover.

  • Hell cirka 2 ss varm sjokolade i hver form, nok til at det dekker bunnen. Sett brettet i fryseren i 5 minutter så sjokoladen stivner.

  • Bruk en skje og fordel peanøttblandingen likt på alle formene. Sett brettet tilbake i fryseren i 10 minutter.

  • Fyll så på med resten av sjokoladen slik at peanøttblandingen dekkes og sett i fryseren i 30 minutter.

  • Du kan fint oppbevare peanøttsjokoladene i fryseren og ta ut en og en når du får lyst på noe godt. Sett sjokoladebiten på kjøkkenbenken i 15 minutter før den skal spises så har den passe myk konsistens.