Saftig bananbrød uten melk, gluten og tilsatt sukker


60 min.

Har du bananer som begynner å bli brune i skallet? Da har du en perfekt anledning til å lage deilig bananbrød. Godt modne bananer gir nemlig sødme og saftighet til baksten. Bananbrød finnes i utallige versjoner. Denne varianten er laget av glutenfritt mel, og er i tillegg helt fritt for melkeprodukter.

Ingredienser

  • 3 stk bananer, godt modne
  • 3 stk egg
  • 200 g glutenfrie havregryn, malt til mel
  • 1.5 ts bakepulver
  • 0.5 ts kanel
  • 1 dl havremelk
  • 0.5 dl Soft Flora Spesial
  • 2 dl hakkede valnøtter

Slik gjør du

  • Mal glutenfri havregryn til mel med en stavmikser.

    Bland melet med bakepulver, kanel og hakkede valnøtter.

    Mos bananene med gaffel.

    Pisk eggene luftige og bland forsiktig med den moste bananen. Tilsett havremelk og smeltet Soft Flora spesial.

    Tilsett melblandingen i det våte, og rør til du har en jevn røre.

    Hell i en smurt brødform på 25 x 12 centimeter.

    Stek bananbrødet midt i ovnen på 180 grader i ca. 40 minutter. Avkjøles på rist.

    Tips! Bananbrød holder seg saftig i flere dager hvis det pakkes i plastfolie, oppbevar det gjerne i kjøleskap.