Slik lager du Egg McMuffins hjemme


135 min.

Egg McMuffins har lenge vært en frokostfavoritt på andre siden av Atlanteren, og nå er den også å finne i Norge. Om du også er begeistret for denne frokosten, kan du også prøve å lage den hjemme. Den populære frokosten består av en engelsk muffins, stekt egg, bacon og cheddarost. McMuffins lages med engelske muffins som kan være vanskelig å få tak på i Norge, derfor har vi laget disse fra bunnen av. Det krever litt forberedelser, men resultatet er uslåelig på smak.

Ingredienser

  • Engels muffins:
  • 300 gram siktet hvetemel
  • 3 ss siktet hvetemel til elting
  • 1 pose tørrgjær
  • 1 ts salt
  • 1 ss sukker
  • 1 stk egg
  • 1.7 dl melk
  • 1 ss Soft Flora Steke og Bake
  • FYLL:
  • 4 skiver bacon
  • 4 stk egg
  • 4 skiver cheddarost

Slik gjør du

  • Engelsk muffins:
    Bland sammen hvetemel, tørrgjær, salt og sukker.

    Pisk sammen egg og melk og hell over i melblandingen. Elt deigen i 5 minutter i en kjøkkenmaskin. Ha i Soft Flora Steke og Bake og elt videre i 5 minutter.

    Dekk bollen med plast og la deigen heve på et lunt sted i 1 time.

    Dryss 2-3 ss mel over kjøkkenbenken og ha deigen over på kjøkkenbenken. Elt den med hendene til melet er innarbeidet i deigen.

    Kjevle ut deigen til den er 2 centimeter tykk. Trykk ut 4 sirkler ved å bruke en kopp eller en utstikker.

    Dekk sirklene med kjøkkenhåndkle og la deigen hvile i 30 minutter.

    Varm opp en stekepanne på middels sterk varme. Ha i 1 ss Soft Flora Steke og Bake.

    Stek muffinsene i pannen, cirka 4 minutter på hver side eller til de er gylne og gjennomstekte. La dem hvile på en rist mens du forbereder resten av ingrediensene.

     

    Fyll:

    Legg baconskivene på den varme stekepannen og stek til de er gylne på begge sider. La det ferdigstekte baconet renne av seg på en tallerken med kjøkkenpapir.

    Stek til slutt eggene på den varme stekepannen. Om du har en stekering eller et lokk fra et Norgesglass, kan du bruke dette for å få en rund og tykk form på egget. Ha egget i stekepannen og stek til eggehviten er hvit og eggeplommen fremdeles bløt, det tar 2 til 3 minutter.

    Del den engelske muffinsen i to. Legg cheddarosten i bunnen, deretter et stekt egg og til slutt en skive bacon.