Eltefrie baguetter av rug


110 min.

Med denne oppskriften på eltefrie baguetter blir bakingen en lek. Den eltefrie deigen krever lite innsats, og gjør du deigen klar kvelden i forveien kan du nyte rykende ferske og saftige baguetter til frokost. Rug gir brødet ekstra smak og saftighet, så baguettene passer også fint i matpakka. Oppskriften gir 2 store baguetter.

Ingredienser

  • 350 gram siktet rugmel
  • 150 gram sammalt rugmel
  • 0,25 ts tørrgjær
  • 1.5 ts salt
  • 4 dl kaldt vann
  • 50 gram siktet rugmel til utrulling

Slik gjør du

  • Bland 350 gram siktet rugmel, 150 gram sammalt rugmel, 0,25 teskje tørrgjær og 1,5 teskje salt i en stor bolle.

  • Tilsett 4 dl vann og bruk en slikkepott eller tresleiv for å samle ingrediensene til en deig.

  • Dekk bollen med plast og la den stå over natten på kjøkkenbenken (i minst 8 timer, og ikke mer enn 18 timer).

  • Deigen vil være klissete så dryss rikelig med rugmel over kjøkkenbenken før du har deigen over på benken. Dryss så godt med rugmel over deigen.

  • Bruk en deigskrape eller hendene for å samle deigen. Brett kantene inn mot midten cirka 12 ganger, eller til du har en deig du enkelt kan jobbe med.

  • Del deigen i to emner og rull emnene ut til baguetter.

  • Legg baguettene på et bakepapir, lag noen snitt på toppen og dekk til med et kjøkkenklede. La baguettene etterheve på kjøkkenbenken i 30 minutter.

  • Sett ovnen på 260 grader.

  • Sett bagetten inn i ovnen, senk temperaturen til 200 grader og stek på midterste rille i 30 minutter.

  • Nyt de eltefrie baguettene nystekte, med Soft Flora og ditt favorittpålegg.

  • Tips! Vil du ha baguetter allerede i dag? Bruk 1 pakke tørrgjær og la deigen heve i 1 time første gang.