Eltefrie frokostbriks


135 min.

Eltefri gjærbakst som hever over natten er genial når du vil nyte rykende ferske rundstykker til frokost. Fremgangsmetoden vi har brukt i denne oppskriften sørger dessuten for at frokostbriksene både blir luftige og supersaftige. Hemmeligheten er å smøre inn deigen med Soft Flora like før steking. Oppskriften gir 8 frokostbriks som nytes med ditt favorittpålegg.

Ingredienser

  • 4 dl kaldt vann
  • 0.25 ts tørrgjær
  • 350 gram hvetemel
  • 150 gram sammalt hvetemel, finmalt
  • 1.5 ts salt
  • 50 gram hvetemel til utbaking
  • 2 ss Soft Flora Steke og Bake
  • 1 stk pisket egg til pensling
  • 20 gram solsikkefrø

Slik gjør du

  • Ha vann, tørrgjær, hvetemel, sammalt hvetemel og salt i en bolle. Rør sammen med en slikkepott til alle ingrediensene har blandet seg.

  • Dekk til bollen med plast og la deigen heve på kjøkkenbenken over natten.

  • Dryss hvetemel over kjøkkenbenken og hvelv deigen over på benken. Dryss hvetemel over deigen.

  • Brett kantene på deigen inn mot midten, ca. 12 ganger, til du har en deig du kan enkelt jobbe med.

  • Kjevle ut deigen til en avlang leiv og smør Soft Flora på deigen.

  • Brett deigen i tre og snu skjøten ned mot bordet. Del lengden i cirka 4 cm brede stykker og ha de over på en plate med bakepapir.

  • Etterhev i 1 time under et kjøkkenklede.

  • Varm opp ovnen til 250 grader.

  • Pensle briksene med egg og dryss over solsikkefrø.

  • Sett briksene inn i ovnen og senk temperaturen til 200 grader. Stek i 20 minutter.

  • La frokostbriksene hvile i 10 minutter før du nyter de sammen med favorittpålegget ditt.

  • Tips: Vil du ha frokostbriksene klare samme dag? Øk mengden tørrgjær til 2 teskjeer og la deigen heve i ca. 2 timer før du kjevler den ut.