Energibar med aprikos, nøtter og yoghurttrekk


40 min.

Noe ekstra godt i sekken hører med på tur. Disse energibarene lager du enkelt selv og er perfekt som tursnacks. Her inngår både havregryn, nøtter og tørket frukt, som sørger for å holde energien og humøret på topp.

Ingredienser

  • 100 g mandler
  • 50 g cashewnøtter
  • 100 g tørkede aprikoser
  • 1 dl eplejuice
  • 4 ss honning
  • 2 ss Soft Flora Original
  • 2.5 dl havregryn
  • TOPPING
  • 100 gram hvit sjokolade
  • 2 ss gresk yoghurt naturell

Slik gjør du

  • Sett ovnen på 200 grader.

    Grovhakk nøttene og aprikosen.

    Ha eplejuice, honning, Soft Flora, nøtter og frukt i en kjele. Kok opp og la det koke på medium varme i 10 minutter. Rør litt underveis.

    Ha i havregryn og bland godt inn. La det småkoke i 5 minutter.

    Kle en form på cirka 18 x 24 centimeter med bakepapir. Ha blandingen i formen og press den godt ned i formen med en slikkepott.

    Sett formen midt i ovnen på 200 grader i 15 minutter. Pass på mot slutten så energibarene ikke blir svidd.

    Mens energibarene avkjøles på rist, kan du varme hvit sjokolade i mikrobølgeovn i cirka ett minutt, eller på svak varme i en kjele.

    Bland den smeltede sjokoladen med gresk yoghurt i en skål.

    Skjær energibarene opp i passende biter og dryss over yoghurttrekk med en teskje eller sprøytepose.

    Oppbevares i kjøleskapet til du skal ut på tur.

    Oppskriften gir cirka 10 barer.

    Tips! Energibarene kan lages med andre typer nøtter og tørket frukt hvis du ønsker det.