
Ingredienser
- 250 gram sammalt speltmel, finmalt
- 200 gram havremel
- 200 gram sammalt hvetemel, finmalt
- 50 gram sammalt rugmel, grovmalt
- 1 pose tørrgjær
- 30 gram sesamfrø
- 30 gram linfrø
- 1 ss honning
- 1 ts salt
- 6 dl lunkent vann, romtemperert
- 1 ss Soft Flora Steke og Bake
Slik gjør du
-
Ha speltmel, havremel, hvetemel, rugmel, tørrgjær, sesamfrø, linfrø, honning, salt og lunkent vann i en bakebolle.
-
Elt deigen på middels hastighet i cirka 10 minutter, til deigen slipper bakebollen.
-
Dekk til bakebollen med et fuktig kjøkkenhåndkle. Dette hindrer at deigen tørker ut under heving.
-
La deigen heve i 60 minutter, til den har doblet i størrelse.
-
Pensle en brødform med Soft Flora Steke og Bake, og ha brøddeigen over i formen.
-
La brøddeigen etterheve under et kjøkkenhåndkle i 30 minutter.
-
Varm opp stekeovnen til 175 grader.
-
Stek flerkornbrødet på midterste rille i 50-60 minutter, til brødet har en gyllen farge. Du kan sjekke om brødet er ferdigstekt ved å dunke lett på undersiden av brødet. Får du en «hul» lyd er det ferdig.
-
Ta flerkornbrødet ut av formen rett etter steking og la det hvile på en rist i minst 10 minutter før servering.
-
Server nystekt brød sammen med Soft Flora og ditt favorittpålegg.
-
TIPS: Ønsker du å bake en eltefri variant, tilsetter du kun 0.25 ts tørrgjær og kaldt vann. La deigen heve på kjøkkenbenken i 8-10 timer.