Søte fullkornskjeks


25 min.

Figurformede fullkornskjeks laget av mettende og næringsrik havre og spelt. De er ypperlige som snacks eller som en liten overraskelse i matpakken. Oppskriften gir cirka 50 kjeks.

Ingredienser

  • 6 dl havremel
  • 2 dl siktet speltmel
  • 1 ts vaniljesukker
  • 1 ts bakepulver
  • 0.5 ts salt
  • 50 gram Soft Flora Steke og Bake
  • 2.5 dl melk
  • 0.75 dl honning

Slik gjør du

  • Varm opp ovnen til 175 grader.

  • Bland sammen havremel, speltmel, vaniljesukker, bakepulver og salt i en bolle.

  • Ha i Soft Flora Steke og Bake i terninger og smuldre det inn i melet til alle klumper er borte. Tilsett melk og honning og rør sammen ingrediensene til de kommer sammen i en deig.

     

  • Dryss litt mel over kjøkkenbenken. Ha deigen over på kjøkkenbenken og elt den noen ganger med hendene til den er fast og fin.

  • Kjevle ut deigen til den er 0.5 cm tykk. Stikk ut kjeksene med figurformer eller bruk en kopp eller et glass for å lage runde kjeks.

  • Legg kjeksene på et bakepapir og stek på midterste rille i ovnen i 12 minutter.

  • La kjeksene avkjøle helt før du serverer dem. Kjeksene smaker godt også med pålegg på.